MENÜ

'Fatih Terim ile çalışmayı kim istemez?'

Süper Lig ekibi Karabükspor ile sezon başında 2 yıllık sözleşme imzalayan Barış Başdaş, Fanatik'e konuştu. Savunma oyuncusu Fatih Terim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'Fatih Terim ile çalışmayı kim istemez?'

Almanya'nın Köln kentinde dünyaya gelen 26 yaşındaki oyuncu, daha önce FC Köln ve Alemannia Aachen'ın altyapılarında oynadıktan sonra 2009-2010 sezonunda Kasımpaşa'ya transfer oldu. Burada 2014-2015 sezonuna kadar 109 maça çıkan Barış, daha sonra PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'ye gitti. Geçen sezonunun ilk yarısında bu takımda, ikinci yarısında ise kiralık olarak Adana Demirspor'da oynadı. Karabükspor'un kendisine uygun olduğunu söyleyen Barış Başdaş, Milli takım ile ilgili "Fatih hocayla çalışmayı kim istemez?" ifadelerini kullandı.

"Hırslanarak ilerledim"

Geçen sezon Kasımpaşa’dan ayrıldıktan sonra Süper Lig’den 4 takımdan teklif geldi. Ama Göztepe’nin uzun soluklu projesi PTT 1. Lig de olsa beni ikna etti. Kariyerim açısından belki riskli bir karardı ama ben yeni bir sayfa açıp Göztepe’de yeni başarılar kazanmak istediğim için teklifi kabul ettim. Aslında her şey Karşıyaka maçına kadar iyi gidiyordu. Derbide gördüğüm haksız bir kart beni üzdü. Daha sonra da kadro dışı bırakıldım. Ben yapı gereği pes etmeyi sevmem. Daha da hırslanarak ilerledim açıkçası.

“Cüneyt Çakır'a kızgınım"

Cüneyt Çakır, belki dünyanın en iyi hakemlerinden biri ama Kasımpaşa döneminde de bana haksız kartlar gösterdi. Herkes hata yapabilir. Hepimiz insanız. Ama Cüneyt Çakır’a kızgınlığım var. O kart sonrası kariyer açısından daha da sıkıntı yaşabilirdim. Türkiye’de bu tarz şeyler oluyor. Umarım hatalarından ders çıkartır.

“Yılmaz Vural'a çok şey borçluyum"

Adana Demirspor maceramda onlara her zaman sempatim vardı. Adana Demirspor camiası büyük bir camia. Özellikle Kasımpaşa’da da beraber çalıştığım Yılmaz Vural’ın gelişiyle benim de tekrar yükselişim başladı. Onun bana güvenmesi hayatımda yeni bir dönüm noktası oldu. Play-off maçlarındaki performansım ile Süper Lig’e Karabükspor formasıyla geri döndüm.

“Karabükspor bana uygun bir camia"

Kardemir Karabükspor, yeni bir ekip. Genç bir hocamız var. Menajerim Ulaş Ortakaya, bana teklifin olduğunu söyleyince (Süper Lig’den görüştüğüm 2 kulüp daha vardı) mutlu oldum. Ben yeteneklerime ve kendime güveniyorum. Kendimi tekrar Süper Lig’de kanıtlamam için gelen şansı değerlendirmek istedim.

“Tudor'dan çok şey öğreniyorum"

Tudor, genç bir hoca ama Türkiye’ye hemen adapte oldu. Aklından geçen tek şey başarılı olmak. Onun hedefe emin adımlarla gitme arzusu beni de çok etkiliyor. Ondan çok şey öğreneceğim. Daha yolun başındayız. Biz bir takımız. Ekip olarak kenetlenir yolumuza bu şekilde devam edersek Karabükspor, bu ligde çok canlar yakacaktır. Biz iyi yerlere geleceğiz.

“Küme düşme korkumuz yok"

Karabükspor, ligin yeni takımı. Maç maç gidiyoruz. Türkiye, zor bir lig. Süper Lig’e yükselen takımın bir sene sonra tekrar alt lige düşmesi üzücü oluyor. Ama bizim böyle bir korkumuz yok. Toplayabildiğimiz kadar puan toplamak ve ligi de bitirebileceğimiz en iyi yerde tamamlamak istiyoruz.

“Feridun Başkan eksiksiz biri"

Açıkcası bu sezon kendime büyük hedefler koydum. Karabükspor, maddi ve manevi anlamda müthiş bir kulüp. Şükür hiçbir sıkıntımız yok. Şartlar oldukça iyi. Kulüp kendine düşen görevleri o kadar iyi yerine getiriyor ki bize sadece günde 2-3 saat idman yapıp maçlara hazırlanmak düşüyor. Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz çok özverili çalışıyor. Feridun başkanımız tüm eksikleri kapatıyor.

“Fatih Terim ile çalışmayı kim istemez?"

A Milli Takımımız zor bir süreçten geçecek. Umarım Dünya Kupası’nda biz de oluruz. Fatih Terim, sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en iyi hocalarından biri. Milli Takım’da tüm alt yaş kategorilerinde görev aldım. O forma kutsaldır. Fatih hoca ile çalışma hırsım çok. A Milli Takım olur belki kulüp takımı olur. Onunla çalışmayı kim istemez ki?


Fanatikcomtr / Ayşenur Afyon

Haberin Devamı
YORUM YAZ