MENÜ

Çobanlıktan olimpiyata

Erzincan’da, küçük yaştan itibaren çobanlık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunan milli atlet Serkan Kaya, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için geçtiği katılım barajını tekrar aşarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmayı hedefliyor.

Çobanlıktan olimpiyata

Kentin Çayırlı ilçesine bağlı Karataş köyünde doğan ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun olan milli atlet Serkan Kaya, çocukluk yıllarında bir taraftan eğitimini sürdürürken diğer taraftan köyün yaylasında çobanlık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulundu. Bu dönemde atletizme merak salan ve koyunları otlatırken yaylada koşarak antrenman yapmaya başlayan Serkan Kaya, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle amatör olarak atletizme başladı.

6 kişilik kotaya takıldı

Çeşitli müsabakalarda çok sayıda madalya kazanan ve spor hayatının her döneminde yılda yaklaşık 3 ay yaylada hem çobanlık yapan hem de antrenmanlarını sürdüren Serkan Kaya, geçen yıl maraton branşına geçti. Bu branşta 2015’te Rotterdam Maratonu’na katılan ve 2 saat 17 dakikalık derece yapan Serkan Kaya, bu başarısıyla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden milli takımın kadrosuna alındı. Ancak katılım barajını geçmesine rağmen Türkiye’nin tarihi bir başarı elde ettiği maratonda 6 kişiyle sınırlı kotaya takılan ve 2016 Rio’ya gidemeyen 32 yaşındaki atlet, şu sıralar yine köyündeki yaylada 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na hazırlık kapsamında antrenman yapıyor.

Yaylalarda idman

Ortaokulda başladığı atletizme lisede de devam ettiğini ve bu süreçte okul dönemini kent merkezinde, yaz aylarını ise köyde geçirdiğini kaydeden Kaya, “Yazın okul bitince yaylada çayır biçip, koyunlara bakardım. Fırsat buldukça antrenman yapıyordum. 2 bin 400 ve 2 bin 500 rakımlı dağlarda koşarak idmanlarımı yapmaya çalışıyordum. Yaylada bu zor parkurlarda antrenmanlarımı yapmak için bir sürü uğraş veriyordum. Tabii zor oluyordu ama yine de antrenmanlarımı yapıyordum. Bundan sonra Akdeniz Oyunları, Dünya Atletizm Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ