MENÜ

Çaykur Rizespor Beşiktaş: 0-1 (Özet)

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 90+3. dakikada Adriano'nun mükemmel golü ile 1-0 mağlup etti.

Çaykur Rizespor Beşiktaş: 0-1 (Özet)

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 90+3. dakikada Brezilyalı yıldızı Adriano'nun harika golü ile 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında iyi futbol ve oyundan uzak bir görüntü çizen Beşiktaş'ın imdadına ilk yarı yetişti. İkinci devre başında yapılan değişikliklere kendine gelen Siyah-Beyazlılar, oyunun tek hakimi oldu. Sağlı sollu ataklarla gol arayan Beşiktaş, Aboubakar ve Cenk Tosun ile net goller kaçırdı. Takımın belki de en iyilerinden olan Caner Erkin, 90+3. dakikada topu Çaykur Rizeli futbolculardan topu kaptı ve Adriano'nun müthiş golünün hazırlayıcısı oldu.

Maçtan dakikalar şöyle;
Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'inde Dinamo Kiev'le berabere kalan Beşiktaş, lige döndü. Siyah-beyazlılar Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. karşılaşma Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile başladı.

Maça konuk ekip Beşiktaş etkili başladı ve üst süte iki köşe vuruşu kullandı ancak gol çıkaramadı.

11. dakikada Tolgay Çaykur Rizespor ceza sahası önünde yerde kaldı ve Beşiktaş tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. topun başına geçen Caner Erkin'in şutunu kalecvi Diallo rahat bir şekilde kurtardı.

Bu pozisyondan yaklaşık 2 dakika sonra yine aynı bölgeden Siyah-Beyazlılar serbest vuruş kazandı. Caner bu sefer orta yapmayı tercih etti ve Necip'in kafasında top Diallo'da kaldı.

Ev sahibi Çaykur Rizespor ise ilk şutunu 22. dakikada attı. Beşiktaş ceza sahası ön alanında topla buluşan Petrucci'nin şutu kalenin üzerinden auta çıktı.

Mücadelede 30 dakika 0-0 eşitlikle geçilirken iki takımda pozisyon üretmekte çok zorlandı. Beşiktaş, orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliğini hissederken, kanatlarda Olcay ve Ömer'in etkisiz oluşu, pozisyona girmelerini zorlaştırdı.

Rize gole yaklaştı

36. dakikada Çaykur Rizespor, kontratakla Beşiktaş'ı eksik adamla yakaladı. Ahmet İlhan'ın ceza sahasına girmeden şutunda top direğin hemen üzeridnen dışarı çıktı.

İlkyarı 0-0 sona erdi.

Beşiktaş, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Ömer ve Olcay oyundan çıkarken Aboubakar ve Quaresma oyuna girdi.

Aboukar golü kaçırdı

51. dakikada Tosic topu kaptı ve takımını atağa kaldırdı. Quaresma ile paslaşan Tosic'in ceza sahası içine ortasında Aboubakar'ın cılız vuruşu kalecide kaldı. bu pozisyondan 2 dakika sonra Caner Erkin'in sol kanattan ortasında Aboubakar'ın kafa vuruşu direğin hemen yanından auta çıktı.

Cenk'in füzesi direği sıyırdı!

57. dakikada Tolgay'ın pasında ceza sahası önünde topla buluşan Cenk tosun'un sert şutu direğin hemen yanından dışarı çıktı.

Aboubakar boş kaleye kaçırdı!

İkinci yarıda oyuncu değişiklikleriye toparlanan Beşiktaş ataklarını sıklaştırdı. 61. dakikada Tolgay'ın çizgiye inip ortasında Aboubakar uzak kale direği dibinde topa dokunamadı ve Beşiktaş mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.

75. dakikada Beşiktaş'ta Necip Uysal oyundan çıktı ve yerine Adriano girdi. 88. dakikada Caner'in sol kanattan etkili ortasında Aboubakar'ın vuruşu dışarı çıktı.

Adirano'dan uzatmalarda harika gol!

90+2. dakikadaartık maç 0-0 sona erecek derken Beşiktaş'ta Adriano Çykur Rizespor ceza sahası önünde topla buluştu ve mükemmel bir şutla ağları sarsarak Beşiktaş'a altın değerinde bir 3 puan kazandırdı.
Fabri - Beck - Marcelo - Tosic - Caner Erkin - Necip - Atiba - Ömer Şişmanoğlu - Tolgay Arslan - Olcay - Cenk

Yedekler: Tolga Zengin- Luiz Rhodolfo-Adriano- Aras Özbiliz- Ricardo Quaresma- Kerim Frei- Vincent Aboubakar

Çaykur Rizespor: Diallo - İsmael- Ümit- Oboabona- Orhan- Petrucci- Saadane- Ahmet İlhan- Emrah- Oğulcan- Jakob

Haberin Devamı
YORUM YAZ