MENÜ

Luigi Datome: Fenerbahçe'de oynuyorsanız savaşmanız

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın İtalyan oyuncusu Luigi Datome, sarı-lacivertli ekipte görev yapan ve Sırp başantrenör Zeljko Obradovic’le çalışan her basketbolcunun sonuna kadar mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Luigi Datome: Fenerbahçe'de oynuyorsanız savaşmanız

Luigi Datome, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi’nde mücadele etmenin kolay olmadığını belirterek, "THY Avrupa Ligi yeni formatıyla bu sezon daha zor geçecek fakat Fenerbahçe’ye imza atıyorsanız ve Obradovic’in öğrencisiyseniz sonuna kadar savaşmanız gerekiyor." dedi.

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nin bu sezon İstanbul’da düzenlenecek olmasının kendilerine fazladan bir motivasyon sağlamayacağını kaydeden İtalyan oyuncu, "Dörtlü Final, Avrupa’nın hangi şehrinde olursa olsun orada bulunmak bizim için hedeftir. Önümüzde uzun bir yol var. Maç maç bakıp, kazanarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe’ye gelmeden önce İstanbul hakkında hiçbir bilgisi olmadığını anlatan 28 yaşındaki basketbolcu, şunları kaydetti:

"Ön yargılı olmayı sevmem. O yüzden buraya geldim ve İstanbul’u keşfetmeye çalıştım. Bunu hala da sürdürüyorum. Bu güzel şehirde yaşadığımız için bence çok şanslıyız ama gelecekte basketbolu bıraktıktan sonra nerede yaşayacağımı bilmiyorum."

Fenerbahçe’yle bir yıl daha sözleşmesi bulunan Luigi Datome, THY Avrupa Ligi’nde geçen sezon oynadığı 29 maçta 12,4 sayı ve 4,4 ribaunt ortalamaları tutturdu.

Udoh: "Bizi mükemmel bir sezon bekliyor"

Fenerbahçe’nin Nijerya asıllı ABD’li oyuncusu Ekpe Udoh ise üst seviyede basketbol oynamaya devam etmek istediği için sarı-lacivertli takımda kaldığını ifade etti.

Udoh, Fenerbahçe’de mutlu olduğunu dile getirerek, "Yüksek seviyede oynayan bir takımda kalmak istedim. Fenerbahçe, kadrosunu korumuş ve mükemmel bir başantrenöre sahip bir takım. Salonumuzda inanılmaz bir atmosfer ve enerji olacak. Fenerbahçe taraftarı gibisi yok." ifadelerini kullandı.

Ligde ve Avrupa’da kendilerini zorlu bir sezonun beklediğini belirten Udoh, "Rakiplerimize gelen yeni başantrenörler ve oyuncularla birlikte kendimizi her gün daha da geliştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Tecrübeli basketbolcu, THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final organizasyonun bu sezon İstanbul’da yapılacak olmasıyla ilgili "Dörtlü Final nerede olursa olsun hazır olmalıyız. Eksiklerimizi tamamlayarak bu sezon hedefe ulaşmalıyız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Fenerbahçe’nin finalde CSKA Moskova’ya yenilerek şampiyonluğu kaçırdığı THY Avrupa Ligi’nde geçen sezon forma giydiği 27 karşılaşmada 12,6 sayı, 5,1 ribaunt ve 2,3 blok ortalamalarıyla oynayan Udoh, NBA’den teklif alıp almadığıyla ilgili olarak da bunun artık bir şeyi değiştirmeyeceğini çünkü sarı-lacivertli takımla yoluna devam ettiğini belirtti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ