MENÜ

Van Bronckhorts'a hocasından ders!

Dick Advocaat, Glasgow Rangers’ı çalıştırdığı 1998- 2001 yılları arasında Giovanni van Bronckhorst, futbolcuları arasındaydı.

Van Bronckhorts'a hocasından ders!

Advocaat, Hollanda Milli Takımı’nın başındayken de zaman zaman dönemin önemli sol bekleri arasında yer alan Van Bronckhorst’u kadroya dahil ediyordu. Dick Advocaat ayrıca geçtiğimiz sezon, teknik direktörlüğe ilk adımını atan eski öğrencisine danışmanlık yaptı. Giovanni van Bronckhorst, hocasına karşı teknik adam olarak çıktığı ilk sınavını kaybetti.

Ligde üst üste alınan kötü sonuçlar nedeniyle asılan yüzü, son iki haftadaki galibiyetlerle gülmeye başlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, dün akşam ortaya konan futbol ve alınan galibiyet nedeniyle çok mutluydu.

Dick Advocaat, dün akşam adeta kulübede yerinde duramadı. Feyenoord maçına çok önem veren Hollandalı hoca, Emenike’nin attığı gol sonrası büyük sevinç yaşadı, ardından kaçırılan gollerde ise kulübede adeta kahroldu. Hakemin bitiş düdüğünün ardından ise Advocaat’ın yüzü gülüyordu. Hakettikleri bir galibiyet aldıklarını ifade eden Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Çok iyi bir takımla karşılaştık. Rakibin oynamasına izin vermedik. Tersine biz oynadık. İkili mücadelelerde sert bir görüntü ortaya koyduk. Özellikle orta sahadaki ikili mücadeleleri kazandık.

‘Son derece memnunum’

Maalesef bir gol atabildik. Oysa 2-3 gol daha bulabilirdik. Ama takımımın mücadelesinden, oyunundan son derece memnunum” derken, eski öğrencisi olan Feyenoord Teknik Direktörü Van Bronckhorst’la karşılaşması konusunda, “Advocaaat oynamıyor, Van Bronckhorst oynamıyor. Sahada olan, mücadele edenler takımlar. Biz bu akşam daha iyi olan taraftık. Benimle Van Bronckhorst’un maçı değildi” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ