MENÜ

Fatih Terim ne demişti?

Arda Turan'ın bir kez daha A Milli Takım kadrosuna alınmamasıyla adeta yer yerinden oynadı. Milli takımdaki kadro krizinin devamı niteliğindeki karar gündemi belirledi. Peki bugünlere nasıl gelindi? İşte Terim-Arda krizinin perde arkası...

Fatih Terim ne demişti?

Fransa'nın ev sahipliği yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fatih Terim ve Arda Turan arasında prim krizi nedeniyle problem yaşandığı iddia edilmiş sonrasında Terim, Rusya hazırlık karşılaşması ve Dünya Kupası Elemeleri ilk maçı olan Hırvatistan'a karşı Arda Turan, Gökhan Gönül Caner Erkin, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ı kadroya almamıştı.

Rusya maçı öncesi basın mensuplarının karşısına geçen Terim, Arda Turan ve diğer oyuncuların neden kadroya alınmadığı ile ilgili üstü kapalı sözler söylemiş ve gerekçesini açıklamamıştı.

Gazetemiz yazarı Mehmet Demirkol'un "Arda konusuyla ilgili daha fazla açıklama yapacak mısınız? Ayrıca Caner, Selçuk, Burak, Hakan Balta... Aynı gerekçe bunlar için de geçerli miydi?" sorusuna şu şekilde karşılık vermişti.

A Milli Takım kadrosu açıklandı! Arda Turan yine yok

"Mehmet kardeşimin sadece bu soruyu sormak için İstanbul'dan buraya geldiğini biliyorum. Kişisel olarak açıklama yapmayacağımı da ilettim. Ben senden, '6 aydır oynamıyorken de aldınız' şeklinde bir yorum beklerdim. Selçuk ve Hakan bunların ilk millilikleri benimledir. Neden alınmadıkları açıktır. Ne kadar istiyorsanız o kadar yazın. Demin bir tarif yaptım yukarıda. Bu tarifte olan herkes burada olur. Zamanı günü geldiği zaman hizmeti verecektir. Ama bugünkü seçimimiz budur."

"Onlar da 8 sene evvel, 10 sene evvel başka yaşlıların yerlerine oynadılar. Bu bir kişisel değil, ilkesel mesele. Bunun böyle olması gerekir."

Mehmet Demirkol'un, "Zaten şaşırtıcı olan 6 ay oynamıyorken çağırıp, bugün çağırmıyor olmanız" yorumu üzerine, Fatih Terim "Düşünün işte" demekle yetindi.

Son dakika.. İlker Uğur TFF'den ayrıldı

Haberin Devamı
YORUM YAZ