MENÜ

Emre Mor, Türkiye tercihinin nedenini açıkladı

Borussia Dortmund'un genç yıldızı Emre Mor, "Kendimi Türk hissettiğim için Türkiye Milli Takımı'nı tercih ettim" dedi.

Emre Mor, Türkiye tercihinin nedenini açıkladı

Emre Mor... 24 Temmuz 1997 doğumlu... Doğduğu Danimarka'nın Nordsjælland takımında forma giyerken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından EURO 2016 aday kadrosuna çağrılan ve ay-yıldızlı formayla kısa süre içinde gösterdiği performansla Türk futbolunun gündemine oturan yıldız adayı.

Futbol hayatını Alman devi Borussia Dortmund'da sürdüren Emre Mor, hakkındaki bilinmeyenleri NTV Spor'dan Evren Göz'e anlattı. Milli Takım tercihi, kariyeri ve Borussia Dortmund-Real Madrid karşılaşmasında Cristiano Ronaldo ile aralarında geçen diyalogları Türkiye ile paylaşan Emre Mor, samimi ifadeler kullandı.

Kendisini Türk olarak hissettiği için tercihini ay-yıldızlı ekipten yana kullandığını belirten Emre Mor "Kendimi bir Türk olarak hissettiğim için Türk Milli Takımı'nı tercih ettim. Bununla birlikte Türkiye, beni kadrosunda görmek konusunda Danimarka'dan daha istekliydi. Milli formayla sahaya ilk çıktığımda harika duygular yaşadım. İkinci yarıda oyuna girmiştim ve taraftarlar benim için tezahürat yapıyordu. Bununla birlikte Avrupa Şampiyonası'nda ülkem adına oynamak çok gurur verici şeylerden biriydi" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile aralarında sıcak bir iletişimin olduğunu dile getiren Emre "Fatih Terim çok iyi bir teknik direktör. Beni çok seviyor, ben de onu çok seviyorum. Beni Milli Takım'a almasından ve onunla birlikte çalışmaktan ötürü çok mutluyum” ifadesini kullandı.

Sezon başında 16 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'a transfer olan milli futbolcu, gelen teklifi değerlendirme aşamasında yaşadıklarını anlattı. Emre "Dortmund'dan teklif geldiğini ilk duyduğumda bir oyuncu olarak Almanya'da ve özellikle de Borussia Dortmund'da kendimi geliştirme fırsatımın daha fazla olacağını ve daha iyi bir futbolcu olabileceğimi düşündüm. Bu yüzden tercihimi bu yönde kullandım. İlk başlarda zorlandım. Ancak şimdi takım arkadaşlarım ve teknik direktörümle son derece iyi bir ilişkim var” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ