MENÜ

İngiltere'de rüşvet dalgası

İngiltere Championship ekiplerinden Queen's Park Rangers ve Barnsley'nin başı rüşvet iddialarıyla dertte. Ekiplerin temsilcileri, İngiltere Futbol Federasyonunun koyduğu transfer yasaklarını delmekle suçlanıyor.

İngiltere'de rüşvet dalgası



Queen's Park Rangers'ın menajeri ve eski futbolcu olan Jimmy Floyd Hasselbaink, geçtiğimiz günlerde işine son verilen Sam Allardyce'la aynı sebepten suçlu bulundu.

Hasselbaink'in yaptığı bir görüşmede, FA'ın (İngiltere Futbol Federasyonu) koyduğu transfer kurallarını hiçe sayarak 55 bin pound karşılığında 3. partiler aracılığı ile izin vermeyen transferleri gerçekleştirebileceğinin garantisini verdiği öğrenildi.

Guardian gazetesinin yayınladığı videoda Hollandalı teknik adam, transfer görüşmelerine çağırdığı kişilere "iyi bir şekilde gelin" giyor. Gazete, teknik adamın görüştüğü kişilerin Singapurlu olduğunu öne sürdü.

Kulüp yaptığı açıklamada şimdilik Hasselbaink'e yöneltilen suçlamalardan haberdar olunduğunu ancak Hollandalının işine son verilmediğini belirtti. Yapılan incelemelerden sonra nihai bir karara varılacağının altını çizen QPR'da teknik adam, "Bugün avukatlarım aracı9lığı ile bana karşı yapılan suçlamalara cevap verdim" açıklamasında bulundu.

Barnsley de suçlu

Öte yandan, Championship Ligi'nin bir diğer ekibi Barnsley'nin de başı aynı sebepten ötürü belada. Takımın teknik direktör asistanı Tommy Wright'ın yaptığı bir görüşmede 5 bin pound karşılığında FA'ın transfer politikasının dışına çıkabileceğinin garantisini verdiği ortaya çıktı. Para karşılığında kulübün transferlerden sorumlu kısmını ayarlayabileceğini ve böylelikle Uzakdoğudan gelecek oyuncuların Barnsley forması giyebileceğini belirten Wright, çok geçmeden kulübü tarafından görevinden alındı.

Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ