MENÜ

Gent - Atiker Konyaspor: 2-0

Shakhtar Donetsk yenilgisiyle Avrupa macerasına başlayan Konyaspor, Gent’e de boyun eğdi. Aykut Kocaman’ın öğrencileri, Belçika’da Saief ve Neto’nun gollerine engel olamazken, Yeşil-Beyazlılar puansız olarak grubun son sırasına demirledi.

Gent - Atiker Konyaspor: 2-0

Kolay değil tarihinde ilk kez Avrupa’da deplasman havasını yaşamak. Shakhtar karşısında ortaya çıkan tecrübe farkı dün gece yine baş belamızdı. Traore ve Holmen gibi hem alan savunmasına hem de 3. bölgeye geçişe büyük katkı veren iki oyuncunun yokluğunda, bu sene farklı bir sistem oturtmaya çalışıyor Aykut Kocaman. Yani daha ligi bile yeni sistemde benimseyemeyen Yeşil-Beyazlılar’ın böylesine önemli bir rakip karşısında tökezlemesi olağan. Üstüne bir de hocanın bir numarası Rangelov da cezalı.

Anlaşılmaz olan ise; kompakt oynayarak takım boyunu 25 metrelere kadar indiren Konya’da, 17. dakikada Saief’in golünde, rakip hızlı hücuma çıkarken savunmayla orta alan oyuncularının arasındaki mesafenin 40 küsürlere ulaşması. Tek bir organize atağa çıkamamışken 33’te Milicevic’in ortasında hatalı adam paylaşımı da tabelayı bir anda 2-0 yaptı malesef. İlk golde boşa çıkan Serkan’ın bu kez yapabileceği bir şey yok. 3-4-3 gibi tehlikeli bir sistemi nasıl oynayacağını adeta ezberlemiş bir Gent karşısında defansif özelliği yüksek Volkan’ın, Çamdalı’nın partneri olmasını bekliyordum açıkçası. Zira 40’ta sakatlanan sakatlanan Jonsson’un yerine erken hamle olarak Volkan girdi. Önlibero orjinli Amir’in yerine de 64’te Meha geçince özüne yaklaştı Anadolu Kartalı.

Tercihler farklı olsa...

Tercihler başta böyle olsa farklı olabilirdi hikaye. Her ne kadar pas sayımız artsa da yine 53’te eski Başakşehirli Perbet, 75’te ise Coulibaly ile gole yaklaşan Belçikalılar’dı. Evet Konyaspor 2’de 0 çekmiş olabilir. Unutulmasın bu takım geçen sene de ligin başında küme düşme adayıydı. Şimdi ise Anadolu takımlarını takip eden gazeteciler olarak bize Avrupa’da deplasman havası, gurbetçilerimize bayraklarını doya doya sallama gururu yaşattılar.

Ömer Necati Albayrak


Zürih-Osmanlıspor: 2-1

Haberin Devamı
YORUM YAZ