MENÜ

Mönchengladbach - Barcelona: 1-2

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Mönchengladbach sahasında İspanyol devi Barcelona'yı konuk etti. Arda Turan'ında gol attığı karşılaşma Barcelona'nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Mönchengladbach - Barcelona: 1-2

Mönchengladbach ile Barcelona Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Borussia Park Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Barcelona 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi ve puanını 6'ya çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi ekibi 34. dakikada Mahmoud Dahoud'un asistinde Thorgan Hazard topu ağlara gönderdi ve takımını Barcelona karşısında 1-0 öne geçirdi. Bu gol sonrası İspanyol ekibi beraberliği yakalamak istese de geliştirdikleri ataklardan gol sesi çıkaramadı ve ilk yarı Alman ekibinin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Barcelona sahadan daha da etkin bir futbol sergilemeye başladı. 59. dakikada teknik direktör Luis Enrique, Ivan Rakitic'in yerine oyuna Arda Turan'ı aldı. Dakikalar 65'i gösterdiğinde Arda Turan, Mönchengladbach ağlarını sarstı. Neymar'ın asistinde ceza sahası içine harketlenen Arda Turan harika bir vuruşla kaleye yakın mesafeden topu ağlara gönderdi ve skora denge getirdi. Yaklaşık bu golden 10 dakika sonra Barcelona aradığı golü buldu. Sağ kanatttan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasında gelişine yapılan şutu, Mönchengladbach kalecisi Yann Sommer çıkarmayı başardı. Ancak dönen topu tamamlayan Gerrard Pique topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona, 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1 galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı.

Arda Turan Şampiyonlar Ligi'nde attığı golle 2016/2017 sezonunda Barcelona formasıyla 9 resmi maçta 5 gol 4 asist yapmış oldu.


Arda Turan geri dönüyor!

Haberin Devamı
YORUM YAZ