MENÜ

Kadın basketbolcular, Özgecan'ın mezarını ziyaret etti

Özgecan Basketbol Turnuvası’na katılacak Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinin oyuncuları, Özgecan Aslan’ın mezarına çiçek bıraktı.

Kadın basketbolcular, Özgecan'ın mezarını ziyaret etti

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinin oyuncuları, Mersin’de düzenlenen Özgecan Basketbol Turnuvası’na adı verilen Özgecan Aslan’ın mezarını ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyespor tarafından düzenlenen turnuva için kente gelen Beşiktaş’tan Esra Atacan, Fenerbahçe’den Melisa Korkmaz ve Birsel Vardarlı Demirmen, Canik Belediyespor’dan Fatma Ata, Abdullah Gül Üniversitesi’nden Tuğçe Canbaz, Mersin Büyükşehir Belediyespor’dan Nilay Kartaltepe, MBK Doğuş Hastanesi’nden Aslı İnceer ve İstanbul Üniversitesi’nden Ayşe Okul, geçen yıl Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın mezarına çiçek bıraktı.

Adana ASKİ’nin yardımcı antrenörü Selen Kaplan’ın da yer aldığı ziyarette oyuncular, Özgecan’ın "melek" figürlü anıt heykelinin bulunduğu mezarının başında dua etti. Mersin Büyükşehir Belediyespor’un genel menajeri Melahat Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvayı ilk kez düzenlediklerini belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın isteğiyle etkinliğin adının "Özgecan" olmasına karar verildiğini söyledi.

Özgecan Aslan’ın yaşadıklarının tüm toplumu ilgilendirdiğini işaret eden Aydın, "Biz Özgecan ile yattık, Özgecan ile kalktık. Tüm toplumumuzu ilgilendiren bir hadiseydi. Özellikle kadına yönelik şiddete ’dur’ demek için birçok etkinlik yapıldı. Biz de turnuvanın adını Özgecan koyarak destek vermek istedik. Ailesinin izniyle yaptık bunu. Onlara teşekkür ediyoruz. Turnuvada ailesi bizle birlikte olacak." dedi.

Aydın, lige az bir süre kala bu tür turnuvaların takımlar açısından yararlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Güzel bir turnuva olacak. 8 takım katılıyor. Ligin başlamasına 1 ay gibi kısa bir süre kaldı. Birçok takımın yabancı oyuncuları hazır değil, diğerleri de hazırlanıyor. Turnuva 4 gün boyunca güzel mücadelelere sahne olacak. Mersin halkının da destekleyeceğine eminim. Umarım güzel, sakatlık olmayan iyi bir turnuva geçer."

Konuşmanın ardından oyuncular, turnuvada bugün ilk maçların oynanacağı Edip Buran Spor Salonu’na gitti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ