MENÜ

Dick Advocaat'tan Van Persie ve pişmanlık açıklaması

Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat ve kaptan Volkan Demirel, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak olan Feyenoord maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Advocaat, Van Persie konusunda sır vermezken, Fenerbahçe'ye geldiği için pişman olmadığını söyledi. Sorulan bir soruda ise taraftarı stada davet etti ancak cevabı tercüme edilmedi!

Dick Advocaat'tan Van Persie ve pişmanlık açıklaması

Fenerbahçe'de UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam oynanacak olan Feyenoord maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Dick Advocaat ve Volkan Demirel açıklamalarda bulundu.

Volkan Demirel, takım içinde bir sorun olmadığını belirtirken, Dick Advocaat ise Volkan Şen, Van Persie ve Fenerbahçe'ye gelişiyle ilgili sorulara açık cevaplar verdi, taraftarı ise stada davet etti. Advocaat'ın cevabının, "Feyenoord taraftarı da Fenerbahçe'ninki gibi ateşli ancak onlar stadı dolduruyorlar. Bizim taraftarımız da artık stada gelmeli" kısmı ise tercüme edilmedi.

İşte basın toplantısında öne çıkan açıklamalar:

Volkan Demirel:

Feyenoord'un durumunu biliyoruz. Hocamız bize gerekli bilgileri verdi. Kazandıkça takım olma yolunda ilerleyeceğiz. İstediklerimizi sahaya yansıtırsak istediğimiz skoru elde edeceğiz.Takım anlamında defansta ve savunma yapmada sorun olduğunu düşünmüyorum. Şanssızlık da yaşıyoruz. Futbolda bunlar var. Bazen her şeyi yaparsınız, işler kötü gider, bazen kötü gidersiniz ama işler iyi olur. Ben kendi adıma söyleyeyim, Fenerbahçe forması giymenin ne demek olduğunu biliyorum, elimden geldiğince de arkadaşlarıma anlatmaya çalışıyorum. İçeride bir sorun yaşadığımız gibi bir durum söz konusu değil.


Fenerbahçe - Feyenoord: 1-0


Dick Advocaat:

Şu anda oyuncu rotasyonu yapacak durumda değiliz. En iyi kadromuzla sahada olacağız. Şampiyonluk yarışında rakibimizin kim olduğuğu sorusunu cevaplamak zor. Avrupa'da ise grupta Manchester United en güçlü takım... Diğerleri ikinci olmak için mücadele edecek. Bildiğiniz gibi Feyenoord, United karşısında galibiyet aldı. Bu nedenle yarın kazanmak zorundayız.

"Taraftarı stada bekliyorum"

Evet, Feyenoord ve Fenerbahçe birbirlerine benzeyen taraftarlara sahipler. İki takım da çok ateşli bir taraftarın önünde oynuyor. Ancak Feyenoord'lular stadı dolduruyor. Bizim taraftarımız da belki şu andaki durumunda memnun değiller ama onlar da artık stada gelmeli ve bizlere destek olmalılar.

"3 ön liberoyla çıktığımızı söyleyemezsiniz"

(Sorulan soru üzerine) Siz son maçı izlediniz mi? Ozan ve Josef, Mehmet'in 10 metre önünde oynadılar. 3 önlibero ile çıktığımızı o yüzden söyleyemezsiniz. Belki geçmişte öyle oynamış olabilirler. Ama siz sahada olana bakmalısınız.

"Önemli olan pozisyona girmek"

Son iki maçta 7 gol attık. 15'e yakın pozisyon bulduk. Az gol atıyoruz gibi bir durum yok. Evet, çok fazla pozisyona giriyoruz. Futbolda pozisyona girmeniz en önemli şeydir. Bunu yaptıüğınız sürece gerisi daha kolay olur. Tek yapmamız gereken son paslara ve vuruşlara daha çok çalışmak. Bu konuda eleştirebilirsiniz ama genel anlamda kötü bir şey söyleyemezsiniz.

"Volkan Şen'in yapması gereken..."

Volkan Şen'in performansından son parları hariç çok memnunuz. Biraz daha kendini son vuruş ve paslarda aşabilmesi gerekiyor. Gol atmış ya da atmamış bu farketmez. Başka oyuncuların daha iyi olduğu pozisyonlarda arkadaşlarını daha iyi görmesi, bakış açısını genişletmesi gerekiyor. Aslında bunları o da biliyor.

"Geldiğim için pişman değilim"

Fenerbahçe'ye geldiğim için çok şanslıyım. Kariyerimin son adımı olarak burayı seçtim ve bundan da hiç bir pişmanlık duymuyorum.

"Van Persie kararını yarın göreceksiniz"

Van Persie'yi oynatıp oynatmayacağımı yarın göreceksiniz.Ama bizim amacımız önce kazanmak olacak. Van Bronckhorst'u çok uzun zamandan beri tanıyorum. Artık eski bir öğrencim değil. Artık o da bir teknik adam...


Atletico Madrid - Bayern Münih: 1-0







Haberin Devamı
YORUM YAZ