MENÜ

Big Sam yerine Wenger

İngiltere’de menacer krizi büyüyor. Milli takım hocası Sam Allardyce rüşvet skandalı sonrası istifa ederken, olayın ‘Big Sam’ ile sınırlı kalmadığı, 8 teknik direktörün daha olduğu iddia edildi. Allardyce’ın yerine yerine geçmesi beklenen ilk isim ise Arsene Wenger.

Big Sam yerine Wenger

İngiliz futbolu, son yılların en ses getiren skandalıyla çalkalanmaya devam ediyor. İngiltere Futbol Federasyonu, henüz 2 ay önce Roy Hodgson’ın yerine göreve getirdiği ve 3 milyon Pound maaşa bağladığı menacer Sam Allardyce’nın rüşvet karşılığı transfer ayarladığının ortaya çıkmasıyla büyük bir krize girdi. Olay sonrası Allardyce görevinden istifa ederken, yeni bir skandal daha patlak verdi. Daily Telegraph gazetesi, bir yardımcı antrenörün transfer sürecinde aldığı 5 bin Pound rüşvetin gizli çekimlerini de bu hafta sonuna kadar paylaşacağını bildirdi. Gazete ayrıca Premier Lig’de transferlerde rol alan sekiz teknik direktörün daha olduğunu ileri sürdü.

Arsenal taraftarı istemiyor

Federasyon, bir yandan da yeni hocayı belirlemeye çalışıyor. Adı geçen isimlerin başında West Ham’da zor günler geçiren Slaven Bilic, Eddie Höwe, Gary Neville gibi futbol adamları yer alıyor. Fakat federasyonun henüz 2 ay önce teklif sunduğu ancak görevi reddeden Arsenal’in Fransız teknik adamı Arsene Wenger’e teklif götüreceği iddia edildi. Federasyonun 2017’ye kadar herhangi milli takım kariyeri düşünmediğini açıklayan Wenger’e reddemeyeceği bir teklif sunacağı öğrenildi.


Sam Allardyce'ın yerine geçebilecek 17 isim

Haberin Devamı
YORUM YAZ