MENÜ

Beşiktaş'a Dinamo Kiev'den acı ders: 3-3

UEFA Gençler Ligi maçında Beşiktaş, Dinamo Kiev'i ağırladı. İlk yarıyı 3-0 önde kapayan temsilcimiz ikinci yarıda beklenmeyen bir performans sergilerken maç, izleyenleri seneler öncesine götürdü.

Beşiktaş'a Dinamo Kiev'den acı ders: 3-3



UEFA Gençler Ligi'nde Beşiktaş, Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda Dinamo Kiev'i ağırladı. Beşiktaş'ta zaman zaman as takımla antrenmanlara çıkan Eslem Öztürk, Muhammet Enes Durmuş gibi isimler bu maçta ilk 11'de yer aldı.

Siyah Beyazlılar maça iyi başlarken, henüz 3. dakikada Muhammet Öztürk'ün golüyle 1-0 öne geçti. Yusuf Abay, 26'da skoru 2-0 yaparken, 40'ta Muhammed Enes Durmuş farkı üçe çıkardı.

İkinci yarı darmadığın...

İkinci 45 dakika ise Beşiktaş'ın gençleri için tam bir kâbus oldu. Konuk ekip Dinamo Kiev, 10 dakika içinde üç gol buldu. 59'da Lednev ve 66'da Yanakov'un golleri farkı bire indirdi, 69'da ise kaleci İbrahim AKıncı'nın kendi kalesine attığı gol maça beraberliği getirdi.

Beşiktaş Dinamo Kiev maçı hangi kanalda saat kaçta şifreli mi? Beşiktaş Dinamo 11'ler

Akıllara Valerenga faciası geldi

Maçın 3-0'dan 3-3'e gelmesi ise futbolseverleri seneler öncesine götürdü. 5 Kasım 1998 tarihinde İnönü Stadı'nda oynanan ve ilk yarısını Beşiktaş'ın 3-0 önde bitirdiği mücadelede, Norveç ekibi Valerenga ikinci yarıda 3-3'lük beraberliği yakalamış ve Kupa Galipleri Kupası'nda temsilcimizi eleyerek çeyrek finale yükselmişti.

"Sabah oğluma ne diyeceğim?"

Maç sonu ise kulüp tesislerinde kaptan Şifo Mehmet'e tepki gösteren bir taraftar "İlk yarı 3-0 diye oğlumu yatırdım. Şimdi sabah okula gitmeden ben ona ne diyeceğim?" demiş ve bu sözler Türkiye gündemine oturmuştu.

John Carew...

Beşiktaş'ın golleri Oktay Derelioğlu (2) ve Tayfur Havutçu'dan gelirken, Valerenga'da son golü atan ve takımına turu getiren John Carew bu maçtan sonra dünyanın tanıdığı bir forvet olmuştu. Carew önce Rosenborg'a daha sonra da Valencia'ya transfer olmuştu. Norveçli yıldız, 20004/2005 sezonunda da Beşiktaş forması giymişti.

Beşiktaş - Dinamo Kiev: 1-1

Haberin Devamı
YORUM YAZ