MENÜ

Oylar Copello ve Can'a

Erkeklerde Yasmani Copello ve kadınlarda Yasemin Can, Avrupa Atletizm Birliği’nin düzenlediği ‘Avrupa’da Yılın Atleti’ oylamasındaki adaylar arasında gösterildi

Oylar Copello ve Can'a

Avrupa Atletizm Birliği’nin (EA) her yıl sezon sonunda düzenlediği, ‘Avrupa’da Yılın Atleti’ ödülü için erkekler ve kadınlarda adaylar belirlendi. Türkiye’den listede erkeklerde Yasmani Copello, kadınlarda Yasemin Can yer aldı. 400 metre engelli Avrupa Şampiyonu ve Olimpiyat 3.’sü Yasmani, kendi kategorisinde Muhammed Farah (Büyük Britanya), Renaud Lavillenie (Fransa) ve Thomas Röhler (Almanya) gibi isimlerle çekişecek. Kadınlarda “Yükselen Yıldızlar” kategorisinde olan ve 5000 ile 10000 metrede Avrupa şampiyonu olan, 23 yaş altı Avrupa rekoru kıran, olimpiyatlarda altıncılık ve yedincilik dereceleri bulunan Yasemin de, Belçikalı Nafissatou Thiam ve Hırvat Sara Kolak gibi önemli isimlerle zirve için yarışacak.

Siz de oy verebilirsiniz!

Atletizmseverler, EA’nın, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter’daki hesaplarından destekledikleri sporculara 5 Ekim’e kadar oy verebilecek. Liste, halkın yanı sıra basın mensupları, EA üyesi ulusal federasyonlar ve EA’nın görevlendirdiği jürinin oylarıyla üçer sporcuya indirilecek. Daha sonra seçici kurul, ödülün sahibini belirleyecek. Ödül töreni de 15 Ekim’de Portekiz’de düzenlenecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ