MENÜ

Trabzonspor henüz 'yenilenemedi'

Yeni transferlerden sadece Durica, 5 maçın tamamında 90 dakika oynadı. En az süreyi sol bek İbanez alırken, gelecek yatırımı olarak kadroya katılan Ramil ise henüz ligde forma giyemedi. Takımın deneyimli isimleri Ekici, Uğur, Okay, Muhammet ve Zeki ise Yanal’ın fazla şans tanıdığı isimlerden.

Trabzonspor henüz 'yenilenemedi'

Bero bir var bir yok...

Uzun uğraşların ardından Trabzonspor’a transfer edilen Matus Bero, 4 maçta 224, yani ortalama 56 dakika görev aldı. Orta sahanın hem ortasında hem de kanatlarında forma giyebilen 21 yaşındaki oyuncunun da en azından şu an için ilk 11’deki yerini garantiye aldığını söylemek zor.

En pahalısı kulübede!

Yönetim ile teknik direktör Ersun Yanal’ın ortak kararıyla kadroda tutulan N’Doye; Durica ve Onur ile beraber kadronun en deneyimli isimlerinden biri. Sadece bu değil... Onur Kıvrak’ı bir kenara koyarsak, Senegalli forvet, 1.7 milyon Euro garanti ücretiyle şu an en pahalı oyuncuların da başında geliyor. Ancak N’Doye’un 5 lig maçında sadece 23 dakikası var ve kulübeden çıkmak için Jun Suk ile Muhammet Demir’i geçmesi gerekiyor.

Suk daha atamadı

Trabzonspor onu Porto’dan kiraladı. Ancak asıl hedef kiralamak değil, satın almaktı. Yani o kadar beğenilen ve istenen bir isimdi. Ancak şu ana kadar sistemin oturmaması Jun Suk’u da beklentilerin çok gerisinde bıraktı. Türkiye Kupası’nda amatör takıma karşı oynanan maçı bir kenara koyarsak Güney Koreli’nin golü yok. Takımın ligde attığı 3 golün 2’si Onazi’den, 1’i de geçtiğimiz hafta Yusuf Erdoğan’dan geldi.

Castillo'ya ilk gözdağı!

Trabzonspor’un 3-0 mağlup olduğu Alanyaspor maçında birçok arkadaşıyla beraber takımın vasatın altında kalan isimlerinden biriydi Castillo... Belki de en büyük beklenti onda olduğu için yıldız futbolcunun her dakikası taraftarın ve Ersun Yanal’ın büyüteci altında. 4 maçının ortalaması 83 dakika ama son Konyaspor karşılaşmasında kulübedeydi. Belli ki kesilmek canını fena halde sıkmıştı.

İbanez sola çözüm olamadı

Teknik direktör Ersun Yanal’ın sol kanada takviye için listesinin ilk sıralarına yazdığı isimlerden biriydi İbanez. Ancak geride kalan 5 haftada 3 maçta sadece 109 dakika oynatıldı. Savunmanın solunda bazen formasını Güray’a, son haftada da Mustafa Akbaş’a kaptırdı. Yanal’ın oynatmayarak adeta gözdağı verdiği Arjantinli’nin gelecek haftalarda bu kadro rekabetine nasıl karşılık vereceği merak konusu.

Ekici'den vazgeçmiyor

Sakatlığını atlattıktan sonra Mehmet Ekici, teknik direktör Ersun Yanal’ın vazgeçilmezleri arasına girdi. 5 maçta 402 dakika sahada kalan başarılı futbolcu, henüz ilk dönemindeki performansına ulaşabilmiş değil ama Yanal kendisinin sürekli oynatıldığında temposunu bulduğunu biliyor ve vazgeçmiyor.

Savunmanın kaptanı Durica

Sağındaki solundaki tüm futbolcular değişti. Mustafa Yumlu ile de oynadı, Uğur Demirok ile de. Hatta sağ ve sol bekler de hep değişti. Slovak oyuncu, deneyimiyle defans hattının adeta kaptanı oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ