MENÜ

Altınordu 1-0 Yeni Malatyaspor

TFF 1. Lig’de Altınordu, 5. haftaya lider giren Yeni Malatyaspor’u 1-0 mağlup etti.

Altınordu 1-0 Yeni Malatyaspor

TFF 1. Lig’de Altınordu, 5. haftaya lider giren Yeni Malatyaspor’u 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla Altınordu ilk galibiyetine ulaşırken, Yeni Malatyaspor ise ilk mağlubiyetini aldı.

5. haftaya namağlup zirvede giren Yeni Malatyaspor, unvanı da liderliği de İzmir'de bıraktı. Altınordu, güçlü rakibini Umut'un frikiğiyle yıkarken bu sezonki ilk galibiyetini aldı

İlk yarıda Altınordu damgası vardı. İlk 15 dakika iki takım da kontrollüydü. 19. dakikada Sertaç Çam, Altınordu adına pozisyon giren isimdi. 21. dakikada Umut Sözen frikikten ev sahibini 1-0 öne geçirdi. Yeni Malatya ise Pereira ile 36. dakikada girdiği tek pozisyonla devreyi kapadı. İkinci yarıda Malatya hızlandı. Pereira 48'de yine tehlikeliydi. İrfan Buz'un Amutu hamlesi konuk takımı ateşledi. 60. dakikada Pereira'nın yakaladığı fırsat da etkiliydi. Sedat'ın duran topları tehlike getirdi. Ancak bir türlü beklenen gol gelmedi. Son dakikada Amutu'nun ortasında Dialiba'nın kafa vuruşuyla gole çok yaklaşan Sarı-Kırmızılılar, bu pozisyonu da gole çeviremedi. Uzatmada Abdülkadir'in pasında Üstün de golü kaçırınca maç sona erdi.

Sertaç damgası

İşin özeti Altınordu istediğini aldı. İkinci yarı Malatya oyun üstünlüğünü ele alsa da tabelayı değiştirmeyi başaramadı. Nitekim golü atan kazandı. Altınordulu Sertaç Çam, çok dikkat çekti. Gelecek haftalara damga vurmaya aday. Malatya'nın stoperi Sadık da geçen seneki performansını devam ettirdi.


Altınordu: 1 - Yeni Malatyaspor: 0
Stat: İzmir Atatürk
Hakemler: Onur Karabaş, Bahtiyar Birinci, Engin Erdem
Altınordu: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Yusuf Abdioğlu, Sinan Osmanoğlu, Yusuf Acer, Sertaç Çam (Dk. 86 Emre Kara), Arif Morkaya, Serkan Göksu, Abdulkadir Parmak, Umut Sözen (Dk. 67 Erdoğan Yeşilyurt), Göksu Türkdoğan (Dk. 78 Üstün Bilgi)
Yeni Malatyaspor: Hakan Canbazoğlu, Caner Arıcı, Yiğitcan Erdoğan, Sadık Çiftpınar, Ahmet Solakel, Pereira, Mehmet Sak (Dk. 46 Azubuike), Eren Tozlu (Dk. 72 Mba), Sedat Ağçay, İrfan Başaran (Dk. 46 Amutu), Boubacar
Gol: Dk. 20 Umut Sözen (Altınordu)
Sarı kartlar: Dk. 76 Göksu Türkdoğan, Dk. 81 Üstün Bilgi, Dk. 84 Erdoğan Yeşilyurt (Altınordu), Dk. 76 Sedat Ağçay, Dk. 81 Amutu, Dk. 84 Yiğitcan Erdoğan ve Sadık Çiftpınar (Yeni Malatyaspor)

Yunus Altun

Haberin Devamı
YORUM YAZ