MENÜ

3 soruda Şenol Güneş'in tercihleri!

Beşiktaş, derbiyi 2-0’dan 2-2’ye taşırken Şenol Güneş’in ilk devre yanlış, ikinci devre ise doğru hamleler yaptığı konuşuldu. 10 numarasını arayan Güneş, bazı pozisyonlardaki bankoları için de netleşmiş değil. Ya oyuncular değişecek veya sistemde revizyon yapılacak.

3 soruda Şenol Güneş'in tercihleri!

Beşiktaş, 5 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik aldı ve 13 golle yine en skorer takım. Ama Kartal, geçen sezonki gibi oyunuyla pek keyif vermezken uzun vadede sıkıntı sinyalleri veriyor. Gökhan Gönül ve Caner Erkin, beklendiği üzere kanatları uçurmuş değil. Oğuzhan Özyakup da 10 numarada verimsiz. Güneş, arayışlarını sürdürürken derbideki tercihleri tartışmalar neden oldu. Üç soruda bunu irdeledik.

SORU 1 : Şenol Güneş, 2-2’lik G.Saray derbisi sonrası tartışıldığı gibi kadro seçiminde hata yaptı mı?

OĞUZHAN-TALİSCA ORTADA BİRLİKTE OYNAMALI

Öncelikle Gönül, Q7, Adriano yeterli performansta değil. İnler nedeniyle pozisyonu değişen Oğuzhan’ın da verimi düştü. Kilit nokta bu. Güneş, Oğuzhan’ı yedek tutup değerini düşüremez. UEFA anlaşması nedeniyle kulüp oyuncu satmak zorunda ve eldeki en iyi isim de Oğuzhan. Güneş, derbide onu Talisca ile birlikte deneyebilir, Quaresma veya Olcay’ı kenarda tutabilirdi. Çünkü kanatlar çizgiye sıfır oynadığı halde G.Saray’ı çözecek etkili toplar taşıyamadı. Oyunu sete dönüştürecek isimler de Talisca-Oğuzhan ikilisi...

Arena'da hasar 6 bin TL!

SORU 2 : Sürekli yapılan rotasyon takımın ritmini mi bozuyor ve kanatlar neden istenilen verimde değil?

BU TABLODA BECK VE ADRİANO DAHA DOĞRU İSİMLER OLUR

Güneş, Şampiyonlar Ligi’ni de düşünüp kadroyu geniş tutuyor. Bu doğru. Ancak hoca oyun tarzını gözden geçirmeli Bence yeni oyuncuları başarılı olmuş formata uydurmalı. Beck’i şimdi daha iyi anlıyorum. Etkili orta şansı bulamadığında oyunu sete çeviriyor. Gönül veya Caner ise, şartlanmışcasına sürekli orta yapma peşinde. Enine de oynamalılar. Derbinin sonlarında girse de Adriano, bunun bir iki örneğini verdi. Sistem değişmeyecekse Gönül, Caner ve Oğuzhan değişecek. Yoksa Beck, Adriano ve Talisca oynamalı.

Ricardo Quaresma’da sorun hep aynı!

SORU 3 : Şenol Güneş, sistem değişikliğine giderse bu kadro hangi sistemde oynayabilir?

HIZLI PAS TAKIMINDAN UZUN TOP TAKIMINA GEÇİŞ TUTMADI

Gönül ve Caner, şampiyon takımın tarzına uymazsa, dizilişte değişiklik kaçınılmaz. Kanatlar içeri kat etmiyor. Sadece dripling veya uzun top oynuyorlar. Göbekte İnler de uzun top oynuyor. Haliyle ‘Beşiktaş tiki takası’ da hücuma çıkan rakipten top kapıp üç adamla hızla kaleye giden Beşiktaş da kalmadı. 4-4-2 lafları ediliyor, ama mevcut kadro 4-3-3’ü zorluyor. Böylece hem ofansif bekler daha çok öne çıkar hem de Oğuzhan-Talisca ikilisi daha doğru bir yer kapar.

Kaynak: Hürriyet

Tosic’in 11’deki yeri sağlam

Haberin Devamı
YORUM YAZ