MENÜ

Dortmund Real Madrid maçı canlı / grafikli anlatım

Dortmund Real Madrid maçı öncesi son dakika gelişmelerini aktarıyoruz. 'Dortmund Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta, şifreli mi?' sorusu yanıtını buldu. Dortmund Real maçı şifresiz olarak naklen 21.45'ten itibaren yayınlanacak. Ayrıca internetten zorlu mücadeleyi takip etmek isteyenler, fanatik.com.tr'de Dortmund - Real Madrid maçı canlı / grafikli anlatım linkine tıklayabilir.

Dortmund Real Madrid maçı canlı / grafikli anlatım

Dortmund - Real Madrid maçı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu hafta oynanacak maçlar arasında en zorlu olanı. Alman ekibine ev sahipliği yapan Signal Iduna Park'ta oynanıyor.

Borussia Dortmund - Real Madrid maçı 11'leri

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Weigl, Gonzalo Castro, Götze, Guerreiro, Dembélé, Aubameyang

Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Danilo; James, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

DORTMUND - REAL MADRİD CANLI / GRAFİKLİ ANLATIM

Borussia Dortmund - Real Madrid hangi kanalda?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund - Real Madrid mücadelesi haftanın şifresiz yayınlanacak tek karşılaşması olurken, 21.452te başlayacak maçı TRT 1 naklen yayınlayacak.


Dortmund Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta, şifreli mi? Dortmund Real ilk 11'ler


Ronaldo'dan Zidane'a küfür

Real Madrid'in Las Palmas deplasmanında puan kaybı yaşadığı karşılaşmanın 72. dakikasında oyundan alınan Cristiano Ronaldo ile Teknik Direktör Zinedine Zidane arasında gündeme bomba gibi düşen bir gerilim yaşanmıştı. Portekizli futbolcu Ronaldo, oyundan alınmasının ardından memnuniyetsiz bir şekilde kenara gelmiş, Zidane'a tepki göstermişti.

Bu olayla ilgili bugün yeni bir görüntü ortaya çıktı. Sport Gazetesi'nin iddiasına göre, yedek kulübesindeki görüntülerde Ronaldo; Zidane'a, "O... çocuğu" diyerek küfrediyor. Haberde, Ronaldo'nun bununla yetinmeyip hakaretlerini sürdürdüğü belirtiliyor.

İlk kez oyundan alındı

Ronaldo, Zidane'ın bu kararının ardından 7 yıldır formasını giydiği Real Madrid'de ilk kez oyundan alınmış oldu. Eski performansından oldukça uzak bir görüntü sergileyen yıldız futbolcu, bu sezon forma giydiği maçlarda sadece 2 gol atabildi.

'Dinlendirmem gerekiyordu'

Son olarak yaptığı değişiklikle ilgili bir açıklamada bulunan Zidane ise, "Çarşamba günü bir maç oynadık ve onu dinlendirmem gerekiyor. İyi oynadı ama değişiklik yapmam gerekiyordu çünkü salı akşamı Şampiyonlar Ligi maçımız var." dedi.

"Sinirli miydi?" sorusunu yanıtlayan Fransız çalıştırıcı, "Sinir? Hayır. Bence bu sizin yorumunuz. Her futbolcu sürekli sahada olmak ister ama benim oyuncularımı düşünmem gerekiyor, özellikle Ronaldo'yu." sözlerini kullandı.

Dortmund gol yağdırıyor

Almanya Bundesliga 5. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund ile Freiburg karşı karşıya geldi.

Karşılaşmada gol perdesi, ilk yarının son saniyelerindeAubameyang'ın golüyle açıldı. İkinci yarıya da iyi bir başlangıç yapan Borussia Dortmund, 53. dakikadaPszczek'le farkı 2'ye çıkardı.

Bu golden 7 dakika sonra sahne alan Freiburg'lu Maximilian Philipp, skoru 2-1'e getirdi.

Mücadelenin skorunu belirleyen golü, son dakikada Raphael Guerreiro attı.

Borussia Dortmund, evinde Freiburg'u 3-1 mağlup etti ve haftayı üç puanla kapattı.

Öte yandan milli futbolcumuz Emre Mor, ilk 11'de başladı. Genç yıldız, 64. dakikada yerini Christian Pulisic'e bıraktı.

Freiburg'lu bir başka milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü ise ilk 11'de başladığı maçta 90 dakika boyunca forma giydi.

Real Madrid'in yıldızından Emre Mor'a övgü

Real Madrid'in İspanyol golcüsü Alvaro Morata, Borussia Dortmund forması giyen milli yıldız Emre Mor'a övgüler yağdırdı.

Bild'e konuşan Morata; "Emre Mor beni çok büyülüyor. Dortmund çok iyi bir transfer yaptı. Ne kadar hızlı olduğunu gördünüz mü? Topla inanılmaz şeyler yapıyor. Avrupa'nın en iyi futbolcularından biri olabilir." sözlerini kullandı.

Emre Mor yaz transfer döneminde 7 milyon euro karşılığında Danimarka ekibi Nordsjaelland'dan Borussia Dortmund'a transfer olmuştu.

Borussia Dortmund ve Real Madrid liglerinde ne yaptılar?

Almanya Bundesliga'da 5. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund, evinde Freiburg'u 3-1'lik skorla geçti. Ligde sadece bir mağlubiyeti bulanan Dortmund, Bayern Münih'in arkasında 2. sırada yer alıyor.

Real Madrid ise, son haftada aldığı beraberlikle demoralize oldu. Deplasmanda Las Palmas ile 2-2 berabere kalan Los Galacticos, La Liga'da ilk sırada yer alsa da, Barcelona'nın rakibi Sporting Gijon'u yenmesiyle birlikte aradaki puan farkının bir puana inmesine neden oldu. Eflatun beyazlılar, zirveye kurulmuş durumda...


Haberin Devamı
YORUM YAZ