MENÜ

Fenerbahçe - Feyenoord: 1-0

UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta maçında bu sezon ligde ve Avrupa'da tüm maçlarını kazanan Feyenoord'u ağırlayan Fenerbahçe, 1-0'lık galibiyetle rakibine ilk mağlubiyetini tattırdı ve üç maçlık galibiyet serisi yakaladı. Gol 18'de Emenike'den geldi.

Fenerbahçe - Feyenoord: 1-0

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Mücadele, hırs ve iyi oyun...


UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda Ligi'nin 7'de 7 yapan takımı Feyenoord'u ağırlayan Fenebrahçe, 18. dakikada Emmanuel Emenike'nin golüyle 1-0 kazandı, 3 maçlık galibiyet serisi yakaldı.

Başta Ozan Tufan ve Jeremain Lens olmak üzere Sarı Lacivertliler iyi futbolla güzel bir galibiyet alırken, ligdeki Gaziantepspor maçı gibi birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı.

İyi oyuna rağmen kritik savunma hataları da göze çarparken Volkan Demirel kurtarışlarıyla takımına hayat verdi.

Fenerbahçe, Manchester United'ın Zorya'yı 1-0 mağlup etmesiyle grupta 4 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Kanarya, Grasshoppers maçı sonrası ilk kez gol yemediği bir 90 dakika geçirdi.

Maçtan dakikalar...

Hızlı başlayan Fener

1. dakikada Emenike önü boş olduğu anda, pas ya da şut atma konusunda karar veremeyince Feyenoord savunması araya girdi.

Emenike çabuk karar verebilse gol pozisyonu olabilirdi.

Emenike'den iyi koşu, güzel şut

18. dakikada Fenerbahçe, Emenike'nin golüyle Feyenoord karşısında 1-0 öne geçti.

Feyenoord orta sahadan Kuyt ile çıkmaya çalışırken, arkasından gelen Jeremain Lens harika bir şekilde kayarak topu aldı ve hemen Ozan Tufan'a kazandırdı. Ozan önündeki boşluğu değerlendirdi ve topu sağ çaprazdan ceza alanına giren Emenike'ye aktardı.

Emenike çok çaprazda olmasına rağmen iyi vurdu ve direğe çarpan top ağlara gitti. Sasğ tarafta boş pozisyonda pas bekleyen Lens, top kaybının hemen ardından adeta çıldırdı.


Jeremain Lens: Manchester United'ı neden yenmeyelim?


Bravo Volkan!

34'te Kuyt'a atılan ara pasta Volkan Demirel kalesini zamanında terk etti ve topu uzaklaştırdı. Volkan'dan hayati müdahale...

İlk 45 dakika Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Mehmet Topal'dan büyük hata! Volkan...

51'de Mehmet Topal'dan büyük hata geldi. Topal'ın Volkan'a geri pasında altıpasta Kuyt araya girdi, onun vuruşunu Volkan kurtardı.

Mehmet Topal bu hatanın ardından arkadaşlarından ve tribünlerden özür diledi. Volkan yüzde yüzlük golü kurtardı.

56'da savunmamızdan bir hata daha geldi. Skrtel'in kafayla geri pasında Volkan önde olmasına rağmen zor da olsa topu kontrol etti. Top biraz daha yüksekten gelse ağlarımıza gidebilirdi.

5 dakikada iki gol pozisyonu...

Fenerbahçe 58 ve 62'de iki kez ikinci gole çok yaklaştı.

58'de sağ kanattan Lens'in ortasında Sow kafayla penaltı noktası üzerinde bekleyen Ozan'a çıkardı. Ozan'ın gelişine şutu savunmadan tekrar Sow'a geldi. Sow da top yere inmeden röveşatayla kaleye vurdu. Karambolde savunmaya çarpan top kaleye yöneldi ancak kaleci Brad Jones son anda kurtardı.

62'de sağ kanattan yine Lens yine harika geldi. İçeriye çıkardığı topta Josef'in şutu üstten tribünlere gitti.

Fenerbahçe'den 5 dakika içinde iki önemli gol pozisyonu geldi.

Bravo Skrtel

72'de Feyenoord çok tehlikeli geldi. Sol çaprazdan ceza alanına giren Jorgensen, Volkan'ın üstünden topu kaleye gönderdi. Martin Skrtel son anda çizgiden çıkardı.

77'de sakatlanan Hasan Ali Kaldırım'ın yerine İsmail Köybaşı, Emenike'nin yerine ise Van Persie oyuna dahil oldu.


Giovanni van Bronckhorst: Fenerbahçe gibi iyi bir takıma...


​Ne yaptın Lens!

78'de Lens kendi yarı sahasından aldığı topla inanılmaz bir depar attı. Rakiplerini de geçen Lens sağ çaprazdan ceza sahasına girdi, şutu az farkla auta gitti.

Top ağlara gitseydi yılın golüne aday olabilirdi.

Bu müthiş deparın ardından adalesinde ağrı hisseden Lens 87'de yerini Alper Potuk'a bıraktı.

Son dakikalarda Feyenoord'un saman alevi şeklindeki baskıları sonuç vermezken, Sarı Lacivertliler de ikinci golü bulabilirdi.

Mücadeleden Fenerbahçe 1-0'lık galibiyet alırken, Kanarya Grasshoppers maçı sonrası ilk kez gol yemediği bir 90 dakika geçirdi.


Giovanni van Bronckhorst: Fenerbahçe gibi iyi bir takıma...


İki takımın maç kadroları:

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Gregory van der Wiel - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Ozan Tufan - Moussa Sow - Jeremain Lens - Emmanuel Emenike

Yedekler:

Ertuğrul Taşkıran - Şener Özbayraklı - İsmail Köybaşı - Roman Neustadter - Alper Potuk - Miroslav Stoch - Robin Van Persie

Feyenoord:

Brad Jones - Rick Karsdorp - Terence Kongolo - Jan-Arie van der Heijden - Karim el Ahmadi - Nicolai Jorgensen - Tonny Trindade - Dirk Kuyt - Steven Berghuis - Jens Toornstra - Eric Botteghin

Yedekler:

Par Hansson - Marko Vejinovic - Bilal Başacıkoğlu - Lucas Woudenberg - Renato Tapia - Bart Nieuwkoop - Michiel Kramer

Haberin Devamı
YORUM YAZ