MENÜ

Fenerbahçe 65-75 Darüşşafaka Doğuş

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Zadar Doğuş Basketbol Turnuvası final maçında Darüşşafaka Doğuş ile karşılaştı. Sarı Lacivertliler ilk yarısını 30-40 geride kapattığı maçtan 65-75 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe 65-75 Darüşşafaka Doğuş

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Zadar Doğuş Basketbol Turnuvası final maçında Darüşşafaka Doğuş ile karşılaştı. Sarı Lacivertliler ilk yarısını 30-40 geride kapattığı maçtan 65-75 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe’de, sakatlıkları bulunan Pero Antic, Nikola Kalinic ve Barış Hersek maç kadrosunda yer almadı. Kanarya, mücadeleye Ali Muhammed, Bogdan Bogdanovic, Egehan Arna, Luigi Datome ve Ekpe Udoh beşiyle başladı.

Mücadeleye Darüşşafaka Doğuş iyi girdi ve 0-5 öne geçti. Fenerbahçe'nin ilk sayıları Luigi Datome ile gelirken, ilk dört dakikayı Daçka 2-7 üstün geçti. Ali Muhammed ile skor üreten Fenerbahçe, farkın açılmasına izin vermedi. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk çeyreğin kalan bölümünde, periyodun bitimine 1 dakika kala A.Muhammed’in üç sayılık isabetiyle ilk kez öne geçti (14-13). Birinci çeyrek, Wanamaker’in son saniye üçlüğüyle 14-16 Darüşşafaka Doğuş lehine noktalandı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe'nin ilk sayıları, faul çizgisinden James Nunnally ile geldi. Bu bölümde 0-5’lik seri yakalayan Daçka'ya Jan Vesely ile cevap veren Fenerbahçe, rakibinin topa baskısı sonucu üst üste yaptığı top kayıplarıyla, dört dakika sonunda 18-25 geriye düştü. Darüşşafaka Doğuş, beş dakikanın sonunda 18-30 ile farkı çift haneli sayılara taşıdı. Datome’nin dış atışları ve faul çizgisinden bulduğu skorlarla maça tutunan sarı lacivertliler, soyunma odasına 30-40 geride gitti.

Fenerbahçe, ikinci yarıya A.Muhammed, Bogdanovic, Nunnally, Datome ve Udoh beşiyle başladı. İlk isabeti Nunnally’nin üçlüğüyle bulan ekibimiz, iyi savunmasının karşılığını bu kez de Datome’nin üçlüğüyle aldı ve rakibini molaya götürdü (36-40). Moladan iyi dönen Darüşşafaka, farkı tekrar 8 sayıya yükseltti. Moerman-Furkan ikilisiyle çember altında üstünlük kuran rakibimiz, ribaundları da kontrol edince, son 4 dakikaya 38-46 üstün girdi. Kalan sürede Wanamaker ile etkili olan rakibimiz, Fenerbahçe’nin tekrar top kaybı sorunu yaşamasıyla son çeyreğe 47-56 öne girdi.

Son çeyreğe de top kayıplarıyla giren Fenerbahçe, rakibinin 2-8’lik serisine engel olamadı ve fark 49-64 ile 15’e yükseldi. Kalan sürede dış atışlarda isabet bulan ve özellikle hücum ribaundlarıyla etkili olan Darüşşafaka, maçtan 65-75 galip ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ