MENÜ

Hakan Kutlu'nun hedefleri uzun vadeli

Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Benim kendi ideallerim, hedeflerim, futbolculuğumda olduğu gibi bir camiaya ait olmak ve orada uzun çalışmak. Kayserispor’da inşallah bu hedefime ulaşmak ve uzun yıllar bu camiaya hizmet etmek istiyorum." dedi.

Hakan Kutlu'nun hedefleri uzun vadeli

Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 4 haftalık döneminde Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından aldıkları puanlar haricinde istedikleri puan hedefine ulaşamadıklarını belirtti.

Oyun olarak 4 maçta da sahada olumlu işler yaptıklarını dile getiren Kutlu, "Bu karşılaşmalarda galibiyeti kaçıran taraftık. Hedef puanımıza ulaşamadık ama oyun olarak istediğimiz seviyedeyiz. Bunun da puan olarak önümüzdeki haftalara yansıyacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Biz yeni kurulan bir takımız"

Kutlu, Kayserispor olarak sezon başında kendilerine bir hedef belirlediklerini ve bu hedef doğrultusunda yoğun mesai harcadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Geçen sezondan 9 kiralık, 5 mukavelesi biten oyuncumuz vardı. Bunlarla yollarımızı ayırıp, yeni bir takım kurduk. Alt ligden aldığımız genç oyuncuların yanında tecrübeli, Türkiye Ligi’nde daha önce oynamış ve iş yapmış futbolcuları da kadromuza kattık. Bu seneye geçiş, önümüzdeki senin temellerini atma dönemi olarak bakıyoruz. Tabii bunu derken küme düşmemeye oynayan değil, iyi futbol sergileyen ve ligi iyi yerde bitiren bir takım olmak istiyoruz."

Hakan Kutlu’nun hedefleri

Her teknik adamın olduğu gibi kendisinin de hedefleri bulunduğuna değinen Kutlu, her zaman istikrardan yana olduğuna dikkati çekti. Kutlu, aktif futbolculuk döneminin ardından teknik direktörlük görevine Ankaragücü ile başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Teknik direktörlüğe çok iyi bir giriş yapmıştım. Ankaragücü’nde ilk senemde ligi 8. sırada bitirmiştik. Kötü giden bir Ankaragücü vardı, biz göreve geldikten sonra iyi bir çıkış yakaladık ve ligi 8. tamamladık. Daha sonra inişler, çıkışlar oldu. Sonra Mersin İdmanyurdu ile iyi bir çıkış yakaladık. PTT 1. Lig’de şampiyonluğa ulaştık. Geçen sene burada gerçekten tüm kamuoyunun ’küme
düşmüş’ gözüyle baktığı Kayserispor vardı ama biz takımımıza, şehrimize güveniyorduk ki şükürler olsun zor bir süreçten başarıyla ayrıldık. Şimdi Kayserispor’da geçen yılın üzerine devam ediyoruz. Benim kendi ideallerim, hedeflerim futbolculuğumda olduğu gibi bir camiaya ait olmak ve orada uzun çalışmak. Kayserispor’da inşallah bu hedefime ulaşmak ve uzun yıllar bu camiaya
hizmet etmek istiyorum."

"İstikrar için sabır gerekli"

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde teknik direktörlerin görev sürelerinin başarıyla orantılı olduğuna işaret eden Kutlu, bunun da doğru olmadığını savundu.

Kutlu, kulüp yöneticilerinin teknik direktör başarısız olduğunda hemen yollarını ayırdığını belirterek, şöyle konuştu:

"O değişikliğin getirdiği rüzgarı arkasına alıp, kısa vadede başarılar düşünüyorlar. Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde böyle ama doğru olan bu değil. Sabretmek, o hocanın getirdiği sisteme uyum sağlamak, o sistem üzerinde aylar, yıllar geçip, başarının geleceğinin bilinmesi gerekiyor ki ülkemizde de bu yönde hareket edip başarılı olan takımlar var. Mesela Aykut hoca
(Aykut Kocaman) Konyaspor’a gittiğinde ilk dönemlerinde başarısız bir dönem geçirdi ama hocaya güvenip, devam ettiler. Şu an Aykut hocanın Konyaspor’u getirdiği yer hem Avrupa Kupası’nda hem Türkiye’de önemli bir yer. İstikrar için sabır gerekli."

Türkiye’de geçmiş yıllarda daha çok yabancı teknik direktörlerin tercih edildiğini hatırlatan Kutlu, ancak son 4-5 yılda bunun değiştiğini ve artık Türk teknik adamlara daha fazla güvenilerek şans verildiğini, bunun da kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

A Milli Takım’daki değişim

Kutlu, A Milli Takım’da yaşanan değişimle ilgili olarak da şu yorumda bulundu:

"Fatih Terim’in milli takıma almadığı isimler Türk futbolunun çok önemli isimleri. Yurt dışında da bizi çok başarıyla temsil eden isimler ama işin içeriğini, Fatih hocanın burada neyi hedeflediğini bilemiyoruz. Bilgi sahibi olmadan fikrimi bu konuda belirtmem bence çok doğru olmaz. Fatih hoca bu ülkenin çok önemli değeri ama son dönemde milli takıma almadığı futbolcu arkadaşlar da bu ülkenin çok önemli değerleri. Bence hem Fatih hocamız hem de futbolcu arkadaşlarımız, ülkemizin ortak paydasında buluşup yine birleşeceklerdir." A Milli Takım’ın Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’da forma giyen genç oyuncusu Emre Mor’un çok önemli, yetenekli bir sporcu olduğuna da değinen Kutlu, bu oyuncunun mental açıdan kendisini geliştirmesi gerektiğini
vurguladı.

Kutlu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Emre Mor için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Emre Mor’un gereken gelişimi Fatih hoca ile alacağını, yeni takımı Borussia Dortmund’un da ona çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Ancak mental açıdan kendisini geliştirmesi gerekli." ifadelerini kullandı.

Taraftara mesaj

Kayserispor taraftarlarından da kendilerine güvenmelerini isteyen Kutlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Taraftarımız, biz geldikten sonra son 10 maçlık süreçte özellikle kendi sahamızda oynadığımız maçlarda büyük destek verdi ve takımın kümede kalmasında büyük etken oldu. Şimdi yine çok önemli bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bu geçiş döneminde takımlarına, bizlere, sporcu arkadaşlarımıza sahip çıkmaları en büyük temennimiz. Çünkü bu takım şu ana kadar oynamış olduğu oyunla ilerleyen haftalar için iyi sinyaller veriyor. Onların desteği bizim için önemli. Yanımızda olsunlar, güvensinler."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ