MENÜ

Fenerbahçe Gaziantepspor: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, Gaziantepspor'u 2-1 yendi ve bu sezon evinde ilk kez kazandı. Sarı Lacivertliler'e adeta hayat veren gol 86'da Josef de Souza'dan geldi.

Fenerbahçe Gaziantepspor: 2-1



90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Fener'e rahat battı

Başakşehir, Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Fenerbahçe, Gaziantepspor karşısında dünyaları kaçırdı, zarzor galip geldi. Gaziantepspor'un 81'de Ghilas'la bulduğu gole karşılık, çok eleştirilen ve geçtiğimiz hafta Kasımpaşa'ya da gol atan Josef de Souza'dan 86. dakikada geldi.

Volkan Şen çalımlarıyla yine takdir toplarken, son vuruşlardaki yavaşlığı bu hafta da ön plana çıktı. Özellikle güle oynaya pozisyona girdiği bir ilk yarı geçiren Kanarya, farkı kaçırdı.

72'de skor 1-0'ken Volkan Şen'in yavaşça ve alkışlarla oyundan çıkması güzel geceyi kabusa çevirebilirdi.

Geçen hafta iki asist yapan Jeremain Lens aynı performansını bu hafta da sürdürdü ve alkış topladı.

4. dakikada Fenerbahçe ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Antep savunmasını gafil avlayan Kanarya'da Ozan Tufan, ikiye bir pozisyonda Volkan Şen'i gördü ancak Volkan açık şekilde ofsayttı.

Fener'den inanılmaz baskı...

11'de Fenerbahçe yine çok tehlikeli geldi.

Sağ kanattan Lens'in başlattığı atakta ceza alanı içindeki karambolün ardından top ceza sahası dışında Mehmet Topal'ın önünde kaldı. Topal önce çalım atıp önünü boşalttı daha sonra sert bir şut çıkardı, top az farkla auta gitti.

20'de Volkan Şen harika çalımlarla sol kanattan ceza alanına girdi. 3 kişiyi geçen Volkan'ın şutu kalabalık Gaziantepspor savunmasından döndü.

Beklenen gol Emenike'den...

22'de sol kanattan Lens'in kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında Nijeryalı forvet kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

53'te Fenerbahçe ikinci gole yaklaştı.

Çalışılmış bir duran top organizasyonu düzenleyen Sarı Lacivertli oyuncular sağ kanattaki Emenike'yi gördüler, Nijeryalı oyuncunun ortasında içeride kimse dokunamadı.

​Volkan'dan yine Messi çalımları...

55'te Fenerbahçe bir kez daha önemli bir gol pozisyonu buldu.

Volkan Şen sol çaprazdan yine müthiş çalımlarla ceza sahasına girdi ancak vurmakta yine geç kaldı. Şutu savunmaya çarptı ve top uzaklaştı.

Ayakta alkışlandı

Volkan Şen 72'de yerini Moussa Sow'a bırakırken ayakta alkışlandı. Ancak 1-0'lık skorda oyundan yavaş çıkması hataydı.

80'de Gaziantepspor Kadıköy'de beraberliği yakaladı.

Cezayirli forvet Ghilas, Volkan Demirel'le karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

Souza hayat verdi

86'da kornerden gelen topta Josef de Souza harika bir kafa vuruşu yaptı ve Fenerbahçe'yi bir kez daha öne geçirdi. Asist yine Jeremain Lens...

Son dakikalarda Gaziantepspor, Fenerbahçe kalesinde bir baskı kursa da Sarı Lacivertliler, pozisyon vermedi ve iyi oynadığı maçta zor bir galibiyet elde etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ