MENÜ

Bursaspor 1-0 Kasımpaşa

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Bursaspor, Kasımpaşa'yı 62. dakikada Şilili futbolcusu Jorquera'nın golüyle 1-0 mağlup etti. Kasımpaşa, Tunay Torun'la penaltı atışından yararlanamadı.

Bursaspor 1-0 Kasımpaşa

Hamza Hamzaoğlu sezon başında, “Heyecan veren, pozisyonu bol, taraftarımızın keyifle izlediği bir takım olacağız” dediğinde Bursalılar her maç kalp krizinin eşiğine geleceğini tahmin edememişlerdir sanırım. Çünkü Timsah, rakiplerini teker teker dize getirirken tribünler adeta ölüp ölüp diriliyor.

Yeşil-Beyazlılar, kolay geçmesi beklenen Kasımpaşa maçında da aynı Kayseri galibiyetindeki gibi zorlandı, ancak müthiş mücadeleyle tek golle kazandı. Aslında maça iyi başlayan Kasımpaşa. İstanbul ekibi, 14’te Etoundi, 28’de Castro’yla çok rahat 2-0 yapabilirdi.

32’de Kubilay’ın direkte patlayan kafasıyla gole yaklaşan Timsah’ın uyanışı devreyi buldu. İki hoca da kazanmak isteyince maçın seyir zevki yükseliyor. Hamzaoğlu’nun Jorquere-Sercan, Özdeş’in ise Shala ve Koita hamleleri bunun ispatı. İkisi de sonuç aldı sayılır. Çünkü Jorquera girer girmez golü attı, Timsah öne geçti.

Paşa da dirilmiş

Shala’nın 10 numaraya geçip, Castro’nun 8’e dönmesiyle rakip alanda çoğalan Paşa da 75’te yakaladığı baskının karşılığını penaltı olarak aldı. Günün yıldızı Harun, Tunay’ın köşeye atışında, “Penaltı kurtarılmaz, kaçırılır” sözünün bir saçmalıktan ibaret olduğunu gösterdi herkese ve Bursa’yı 12 puana taşıdı. Kayseri’ye karşı gördüğü kırmızının cezasını kupada çeken İsmail ise hem penaltıya sebep olup hem de takımını eksik bıraktığı bu maçı bir ders olarak yazmalı kariyerine. Aksi takdirde Hamza hocanın onu transfer ederken aldığı tepkileri haklı çıkarır kalan süreçte.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ