MENÜ

Aykut Kocaman'dan faul isyanı

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında oynanan Trabzonspor-Konyaspor maçı sonrası hem Aykut Kocaman hem de Trabzonspor’un yardımcı antrenörü Volkan Kazak, karşılaşmayı değerlendirdi.

Aykut Kocaman'dan faul isyanı

Spor Toto Süper Lig’de sahasında Atiker Konyaspor’u 1-0 yenen Trabzonspor’un yardımcı antrenörü Volkan Kazak, 3 haftalık mağlubiyet serisinden sonra ihtiyaç duydukları bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın hakemi Serkan Çınarın’ın 68. dakikada Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ı tribüne göndermesi nedeniyle basın toplantısına yardımcı antrenör Volkan Kazak katıldı.

Kazak, iki takımı da sahadaki mücadeleden dolayı kutlamak gerektiğini belirterek, "Bugün çok iyi mücadele ettik. Sonuçta yeni kurulan bir takımız. Belli bir zaman geçtikten sonra çok daha iyi olacağız. 3 haftalık mağlubiyet serisinden sonra bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı." dedi.

Saha zemininin futbol oynamaya pek müsait olmadığına değinen Kazak, "Çok da iyi oyun oynanmadı ama çok iyi bir mücadele vardı sahada. Kazanma arzusu sonunda da istediğimiz 3 puanı aldık." diye konuştu.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın karşılaşmanın hakemi tarafından tribüne gönderilmesiyle ilgili yöneltilen soruya ise Kazak, "Bu idari bir konu. Ersun Yanal ve ekibinin tarzı değil hakemler üzerine konuşmak o yüzden bu sorunuza cevap veremeyeceğim." ifadesini kullandı. Volkan Kazak, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Atiker Konyaspor’a başarı dileklerinde bulundu.

Kocaman: "Verilmeyen 10’a yakın faul var"

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise karşılaşmanın ilk yarısında son derece doğru işler yaptıklarını belirterek, "Oyun daha çok Trabzonspor’un ihtiyaç duyduğu alana doğru kaydı. İlk yarıda son derece doğru işler yaptık. Öne geçme fırsatlarını yakaladık ama değerlendiremedik. Gol bulabilseydik maçın seyrini mutlaka değiştirebilirdik." şeklinde konuştu.

İkinci yarıda topun daha çok kendi yarı sahalarında oynandığı ifade eden Kocaman, "Uzun toplar, ikinci toplar, özellikle sert faullerle beraber, oyun daha fazla bizim sahamıza yıkıldı. Çok net pozisyonlar vermemekle beraber, daha bağlantılı paslarla çıkabilirdik. Bu maç trafiğinde, buradan beraberlikle ayrılmak ilerleyen günlerde takıma katkı sağlaması adına önemliydi. Bunun için özellikle bir ayağımız geride oynadık. Bu bizim kendi adımıza düzeltmemiz gereken işlerden bir tanesi." değerlendirmesinde bulundu. Maçın birinci dakikasından son dakikasına kadar faul üzerine bir oyun kurulduğunu anlatan Kocaman, şunları kaydetti:

"Ne Trabzonspor’un ne futbolcuların emeğine bir saygısızlık değil. Onlar görevini doğru şekilde yapmaya çalıştılar. Onları tebrik ediyorum. Hakemin iyi niyetinden kuşkum yok. Tertemiz düzgün bir oyun oynatmaya çalışan bir hakem. Türkiye’de öyle bir ortam yaratılıyor ki kendi takım arkadaşından top taca çıktığında bile itiraz ediliyor. İnanılmaz bir kültür. Trabzonspor’un cüretkar bir oyunu vardı. 7-8 oyuncu ileri çıktı, rakibin dönüşleri olmaması için fauller yaptılar. Verilmeyen 10’a yakın faul var. Hakemlerin bu konuda daha dikkatli olmaları ve bu pozisyonları süzmeleri gerekiyor. " Avrupa kupalarında oynamanın fiziksel değil, zihinsel bir yorgunluğa neden olduğunu kaydeden Kocaman, saha zeminin de kötü olduğunu, iyi futbolun iyi sahada oynandığına dikkati çekti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ