MENÜ

Erkut Tutu: Transfer yasağımız 5 milyon lira civarında

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, "Transfer yasağımız yaklaşık 5 milyon lira civarında. Bundan sonraki hedefimiz bu sorunları çözebilmek ve Ocak ayında transfer tahtasını açmış olmaktır. Mali kriterlerden dolayı puan silinmemesi çok iyi oldu. Gerçekten geçen sene çok üzüldük" dedi.

Erkut Tutu: Transfer yasağımız 5 milyon lira civarında

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu ve yönetim kurulu üyeleri Nuri Asan Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek kulübün çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

26 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK

Kulübün geldiği nokta ve borçlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erkut Tutu, göreve geldikleri günden bugüne kadar 26 milyon TL borç ödediklerini ama kulübün halen 55 milyon TL borcu olduğunu belirterek, "Geldiğimiz günden bugüne kadar yönetimimiz 26 milyon TL borç ödedi. Borcumuz halen 55 milyon TL'dir. Borç neden hiç azalmadı diye soracak olursak, ödediğimiz paralar ağırlıklı olarak faiz ve döviz kurunun yüksek olmasına bağlı oldu. Bizim mücadelemiz devam edecek. Bu sezon geçen seneden tutabildiğimiz kadar futbolcuyu elimizde tutmaktı hedefimiz, ama olmadı. Transfer tahtasını açarak doğru işler yapacağız. Transfer yasağımız yaklaşık 5 milyon lira civarında. Yani Ocak ayında takımın hangi bölgesine ihtiyaç varsa ona göre doğru transfer yapacağız. Kulübün önünü açmak için alt yapıya da büyük önem vereceğiz. Bu yıl 8 oyuncuyu alt yapıdan profesyonel yaptık. Alt yapıdan birçok oyuncumuz da milli takımın çeşitli kategorilerinde görev alıyor bunlar övünç kaynağımız. Mali kriterlerden dolayı puan silinmemesi çok iyi oldu. Gerçekten geçen sene çok üzüldük. Bugün gençlerden oluşan bir takımın ceza alması motivasyonları bozabilirdi. Yüzümüzün akıyla bu sorunu aştık. Samsunspor'un menfaatlerini korumak için çaba serf ediyoruz" dedi.

6 MİLYON LİRA YERLİ VE YABANCI FUTBOLCULARA ÖDENDİ

TFF ve FIFA'da ki dosyaları kapatmak için ellerinden gelen gayreti sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tutu, bu zamana kadar yerli ve yabancı futbolcu alacakları için 6 milyon 475 bin lira ödediklerini geriye 4 milyon 295 bin TL kaldığını ifade eden başkan Tutu sözlerine şöyle devam etti;

"Kulübümüzün en büyük sıkıntısı. Eski yabancı futbolcu borçlarıdır. Bu sezon eski yabancı futbolcu borcu Euro üstünden toplam 1 milyon 230 bin 185 ödendi. Buna ilaveten 43 bin 400 dolar, TL olarak da yerli futbolculara 2 milyon 225 bin 240 TL ödedik. Bunların TL karşılığı 6 milyon 475 bin lira oluyor. Bu sezon yabancılara ödenen ücretin tamamı. Bize davası olan yerli ve yabancı futbolcu alacakları ise toplamı 4 milyon 295 bin liradır. Kalan kısımda kaynakları yarattıkça ödeyeceğiz."

Başkan Erkut Tutu sözlerini teknik direktör arayışını sürdürdüklerini, önümüzdeki hafta başında Teknik Direktör sorununu çözmeyi umut ettiklerini belirterek sonlandırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ