MENÜ

CANLI | MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-OSMANLISPOR

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Başakşehir, Osmanlıspor ile karşılaşıyor. Mücadeleyi fanatik.com.tr üzerinden canlı / grafikli anlatım ile takip edebilirsiniz.

CANLI | MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-OSMANLISPOR

Herkes derbinin sonucunu merakla bekliyor ancak ligde bugün müthiş bir karşılaşma daha var. Lider Başakşehir, Avrupa’da fırtına gibi esen, 4 haftada yenilgi yüzü görmeyen Osmanlıspor’u konuk ediyor..

Bir yanda 4 maçının hepsini kazanan ve liderlik koltuğunda oturan Başakşehir, diğer tarafta Avrupa’da tarihi bir başarı elde eden, ligde nağmalup yoluna devam eden Osmanlıspor... Sezonun iki flaş takımı karşı karşıya geliyor.

Hem Abdullah Avcı hem de Mustafa Reşit Akçay hesaplarını galibiyet üzerine yaparken, iki başarılı hoca da bu maça çok önem veriyor.

Halil Umut Meler’in yöneteceği 90 dakikanın sonucu en az Beşiktaş-Galatasaray derbisi kadar merak ediliyor. Taraflar arasında geçen sezon oynanan ligdeki iki maçın birini Başakşehir, diğerini ise Osmanlıspor kazanmıştı.

Hangi hakem hangi takımı tutuyor?


MİNİ YORUM (Tunç Kayacı)

İki sene önceki futbol!

Eskiden olsa ‘Belediye Derbisi’ der geçerdik. Ancak bu iki takım, Süper Lig’e damga vuran futbollarıyla herkesin dikkatini çekti. Bu nedenle maçın sonucu da merakla bekleniyor. Başakşehir geçen hafta kazandı ama Gaziantep’te kalesinde çok pozisyon verdi. Şimdi karşısında ligin en iyi deplasman takımı olacak. Muhtemelen Abdullah Avcı geçen sezonki değil, bir önceki sezonki formatına dönebilir sadece bu maç için. Lider olarak çıktığı karşılamada sükseli bir sonuç alayım derken karizmayı bozmak istemez. Yani Başakşehir 3 puan için sahaya çıkacak ama sağlam bir savunma anlayışıyla mücadele edecektir. Bir anlamda Osmanlıspor’u kendi silahıyla vurmayı deneyecektir.

Başakşehir'de son dakika

Turuncu-Lacivertliler’de orta sahanın iki önemli ismi Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir iyileşti. Bu iki oyuncu kadroda olacak. Doka, Napoleoni ve Alparslan Erdem’in ise sakatlıkları devam ediyor.


FIFA 17 en hızlı 20 futbolcu


Edin Visca

Geçen sezonu 17 gol, 5 asistle tamamlayan ve tüm dikkatleri üzerine çeken Visca, lige yine süper başladı. Başakşehir’in yıldızı 4 maçta 1 gol atarken, 3 asist yaptı. Avrupa’da da 3 golü bulunan Boşnak futbolcu, Abdullah Avcı’nın en büyük hücum silahı.

Osmanlıspor'da son dakika

Hemen her maçta kadroda rotasyon yapan Osmanlıspor’da, Engin Bekdemir ve Webo’nun sakatlıkları sürüyor. Bu iki futbolcu İstanbul’a getirilmedi. Mustafa Akçay’ın, son maça göre 11’de bazı değişiklikler yapması bekleniyor.

Avcı'nın 300. maçı

Başakşehir’de 9. sezonunu geçiren Abdullah Avcı, bugün Turuncu-Lacivertli takımın başında 300. maçına çıkacak. 299 maçta 127 galibiyet alan Avcı, 81 kez rakipleriyle berabere kaldı, 91 maçı ise kaybetti. Abdullah hoca iki sezondur Başakşehir’i ligde 4. yaptı ve büyük alkış aldı.

Badou N'Diaye

Osmanlıspor’un yıldızı, son 2 maçta takımının kaydettiği 3 golün 2’sinin altına imzasını attı. Mustafa Akçay’ın sahadaki beyni olan 25 yaşındaki futbolcu çok formda. N’Diaye’nin yapacakları, şüphesiz ki maçın gidişatını etkileyecek.

Akçay: Favori Başakşehir

Osmanlıspor’un mütevazı teknik patronu Mustafa Reşit Akçay, iki denk takımın karşı karşıya geleceğini belirtti. Başarılı hoca, “Başakşehir lider. Saha avantajı var. Onların favori gösterilebileceği bir müsabaka. Ancak hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor. Zor ve keyifli olacak” dedi.

MİNİ YORUM (Ömer Necati Albayrak)

Osmanlı bir adım önde

Osmanlıspor ve Başakşehir... Her iki takım da taktik açıdan neredeyse birbirinin kopyası. Birinci ve ikinci bölgeyi çok iyi savunup, üçüncü bölgede de çok çabuk sonuca gidiyorlar. Dolayısıyla denk iki ekibin savaşı olacak. Ancak kadro yapısına bakıldığında, Osmanılspor’un eli daha güçlü. Umar Aminu-N’Diaye- Regattin üçlüsünün alternatifi Delarge-Maher-Erdal... Yani hamle oyuncusu Başakşehir’e göre daha fazla. Osmanlıspor bu nedenle 60. dakikadan sonra kazanmaya daha yakın taraf olabilir. Duran toplar ve kornerler de iki takım açısından skoru değiştirmek adına çok önemli.

Haberin Devamı
YORUM YAZ