MENÜ

İbrahim Üzülmez: Derbide Beşiktaş bir adım önde

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde, Siyah-Beyazlılar'ın bir adım önde olduğunu söyledi.

İbrahim Üzülmez: Derbide Beşiktaş bir adım önde

Hafta sonunda oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisi hakkında konuşan İbrahim Üzülmez, "Derbilerde favori takımlar tökezliyor" diyerek şu açıklamaları yaptı:

"Şu anda da bütün medya Beşiktaş'ı favori gösteriyor anladığım kadarıyla. Beşiktaş'ın kadrosu çok geniş ve Şenol hocam kadroyu çok iyi biliyor. Şenol hocam bu ülkenin yetiştirdiği en önemli değerlerden biridir. Bursaspor, Trabzonspor, Milli takım ve Beşiktaş'ta başarılı oldu. Dolayısıyla Galatasaray için zor bir maç olacaktır. Galatasaray geçen yıla göre saha içerisinde daha iyi gözüküyor ve zor bir maç olacaktır. Bakıldığı zaman, geniş bir kadro, kaliteli oyuncular ve çok tecrübeli bir hocaya sahip Beşiktaş'ın bir adım daha önde olduğunu düşünüyorum ben. Her iki takımda da önemli oyuncular var ama, Beşiktaş oyunun her iki yönünden de bir adım önde. Her şeyden önemlisi deplasman yasaklarını kaldırmamız gerekiyor. Fair-Play'in önde olduğu hakem hatalarının konuşulmadığı bir derbi olsun. Genel anlamda bakıldığı zaman Beşiktaş'ın bir adım önde olduğunu söyleyebilirim."

BEŞİKTAŞ TARAFTARININ DELİ İBOSUYDUM VE KİMSEYE KIRGINLIĞIM YOK

Beşiktaş'tan ayrılması konusunda 'camiaya kırgınlığım yok' diyen Üzülmez, "Beşiktaş'a 11 senemi verdim. Taraftarın Deli İbo'su olmuşum, eski İnönü Stadı'nın ambiyansını koklamışım, nice başarılar yakalamışım, şampiyonluklar yakalamışım, 100. yılda forma giymişim, şampiyonluk yaşamışım, bu nedenle hiçbir zaman Beşiktaş'a kırgınlığım olamaz. Şahsi olarak kırgınlıklarım ve kızgınlıklarım oldu. Olaylarla ilgili iğneyi kendime çok batırdım. Yaşamışlıklarım çok ama her zaman içimde kaldı. Anadolu kulübünden gelip en çok oynayanlar içerisindeyim. Her gelen hocanın tercihi oldum ve fazla da yedek kulübesi görmedim. Ayrılma süreci biraz daha farklı olabilirdi. Daha sakin ve daha soğukkanlı olabilirdik. Camia olarak baktığınız zamanda biraz daha toleranslı olabilirlerdi" ifadelerini kullandı.

ARDA'NIN MİLLİ TAKIMDA PRİM KONUSUNU ÖN PLANA GETİRECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Üzülmez, Milli takımda yaşananlara da değinerek, "Arda Turan çok düzgün bir karakterde bir arkadaş" diyerek, "Ben Arda'nın Milli takımda prim konusunu ön plana getireceğini düşünmüyorum. Arda, gazeteciler ve Fatih Terim hocamın yarım yamalak açıklamaları oluyor. Herkesin her şeyi ortaya koyması gerekiyor. Çünkü, milli takım söz konusuysa gerisi teferruattır. Ast olan milli takımımızdır ve ay yıldızdır. Kırmızı beyazımız ve milli formamızdır.

Yaşanılanlar yaşandı. Arda bir açıklama yapıyor, Fatih hocam bir açıklama yapıyor, belki yarın Burak da bir açıklama yapacak. Ama bunlar bize bir fayda getirmez. Medyamıza baktığımız zaman, Arda'mı Fatih hocamı? Arkadaşlar, Fatih hoca haklı olsa ne olur, Arda haklı olsa ne olur. Bir ay-yıldızımız var bizim. Bir Milli takımımız var. Bir Milli formamız var ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmemiz gerekiyor. Herkesin birey olarak şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekiyor.

Bu açıklamalar bize fayda getirmez. Fatih hocamı çok seviyorum, Arda'yı da iyi tanıyorum. Artık nokta koyulmalı ve yeni bir sayfa açılmalı. Bu ülkenin insanının milli takımı nasıl sahiplendiğini iyi biliyoruz. Gazete manşetlerinde milli takım polemiklerinin olmaması gerekiyor. Bu tür spekülatif açıklamalar bizlere zarar vermeye başladı. Gruplaşmalar oldu. Fatih Terim haklı diyenler ve Arda haklı diyenler. Haklı veya haksızı bir kenara atalım ve Milli takımımıza sahip çıkalım. Milli takımımızı hak eden kimse çıksın oynasın aslanlar gibi. Umarım en kısa sürede bir araya gelirler. Medya milli takım tarafından milli takıma taraf olması lazım.

Her alınan duyum yazılmak zorunda değil. Milli maç varken duyumlar yazılmamalı. Avrupa Şampiyonası'nda başarılı bir sınav veremedik. Saha içerisinde ve medya olarak. İspanya maçından sonra çok ağır eleştiriler pek hoş olmadı. Benim de medyadan arkadaşlarım var ve çok eleştirilirdim. Bizim bir milli takımımız var ve daha hassas olmamız gerektiğini belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ