MENÜ

Türk Bilardosu Guşnnes Rekorlar Kitabı'nda

1-12 Mart 2016 tarihleri arasında Erkekler, Kadınlar ve Gençler Kategorilerinde 1170 sporcu katılımı ile Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası DÜNYA REKORU olarak tescil edildi ve GUINNES REKORLAR KİTABINA girdi.

Türk Bilardosu Guşnnes Rekorlar Kitabı'nda

Rekor katılımlı Türkiye Bilardo Şampiyonası, Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi Bu sonuçla Türkiye'de ilk defa bir spor ve şampiyona Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almış oldu.

Türkiye Bilardo Şampiyonası 1.Etap Müsabakaları 1-11 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya-Side'deki Sueno Otel'de yapılmıştı. Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ve Yönetimi'nin aldığı karar sonrası açık katılımla yapılan şampiyonaya rekor başvuru olmuş 1170 sporcu mücadele etmişti. Erkeklerde 1112, bayanlarda 12 ve gençlerde 46 sporcu ile gerçekleşen ve 20 masa kurulan Türkiye Bilardo Şampiyonası'nda 1170 yarışmacının rekor katılımının yanı sıra hakemler, yöneticiler, teknik komite üyeleri, teknik elamanlar ve basın mensuplarıyla beraber bu rakam 1300 kişiye ulaşmıştı.

Bilardo Federasyonu'nun başvurusuna önce RET cevabı geldi ama pes edilmedi...

Büyük bir gurur ve mutluluk yaşadıklarını dile getiren Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan zorlu bir süreç yaşadıklarını belirterek rekora giden adımları anlattı ve duygularını şöyle dile getirdi:

"Rekor katılımlı ve erkekler, kadınlar ile gençlerin olduğu bir şampiyona düzenledik. Bunun Guiness'e girmesi için yaklaşık 6 ay üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık. Başvurduktan 10 gün sonra RET yazısı ile bize cevap yolladılar. Sebebini sorduğumuzda ise bize inanmadıklarını söylediler. Daha önce 400 sporcu katılımlı ellerinde bir rekor varmış ve 1170'i çok abartılı bulmuşlar. Biz bunu ispatlamak için gece-gündüz çalıştık. Kendilerinden ek süre istedik ve ilk etapta ret yazısını kaldırmayı başardık. Belgeleri sunduk. Avrupa Bilardo Birliği (CEB) ve Dünya Bilardo Birliği'nden (UMB) yazılar aldık, onlar bizi kabul etti ve destekledi. Tüm oyuncuların listelerini, turnuva maç kayıtlarını, turnuva görsellerini, hakem başına kaç sporcu düştüğünün belgelerini, turnuvanın krokisi gibi 50'ye yakan belge gönderdik, karşılıklı yazışmaların ardından bize dün akşam gelen haberle Guiness Rekorlar Kitabı'na kabul edildiğimizi bildirdiler. Bizim için zor oldu ama sonuç gurur verici. Dediğim gibi ilk başvuruda RET cevabı aldıktan sonra Guinness Yetkililerini ikna ve ispat için 50'ye yakın belgeyi titizlikle hazırlamamıza yardımcı olan, gecesini gündüzüne katan, tescilin baş mimarlarından sevgili dostum ve TBF Uluslararası Delegesi Dr.Muhammed Leysi'ye teşekkürlerimi sunuyorum. Ve tabi ki en büyük teşekkürü değerli camiam ve bilardocularımıza iletmek istiyorum
Şampiyonaya katılarak rekorun oluşmasını sağlayan ve rekorun gerçek sahibi olan 1170 sporcuma ayrı ayrı teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum.
Bilardo Camiamıza hayırlı olsun. Türkiye ve Türk Sporuna hayırlı olsun. Bu gurur ve mutluluğu sizlerle paylaşıyorum

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ