MENÜ

Karşıyaka son anda kurtuldu

Ulusal Kulüp Lisansı için gerekli ödeme yaptığını gösteren belgelerini, Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu'nun ek sürenin sonunda yapacağı toplantıdan dakikalar önce yetiştiren Karşıyaka, puan silme cezası almaktan üst üste 3'üncü defa kurtuldu.

Karşıyaka son anda kurtuldu

Daha önce 2013'te verilen cezası 1 yıl ertelenen, geçen sezon da transfer yasağını kaldırıp gerekli ödemeleri yaparak ilk defa kulüp lisansına kavuşan Karşıyaka, derin bir 'ohh' çekti.
2'nci Lig Kırmızı Grup'ta topladığı 6 puanın 3'ünü kaybetmekten kurtulan yeşil kırmızılılarda lisans almak için ödenmesi gereken 268 bin TL tutarında borcun 168 bin TL'lik bölümünü yönetim, kendi içinden topladı, söz konusu miktarın 137 bin TL'si çek, kalanı nakit olarak verdi.

Çeşitli dönemlerde genel sekreter olarak görev yapan Avukat Mehmet Yaya, yönetime dosyalar konusunda yardımcı olup Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmeleri yürüttü. Mehmet Yaya, 2010-11 sezonunda Ferdi Elmas'ın transferinden kaynaklanan 100 bin TL borç için Kardemir Karabükspor'la da temas kurup 2 kulüp arasında uzlaşma sağladı. Belgeleri son anda kurulun toplantısına yetiştirmeyi başaran Karşıyaka, sahada kazandığı puanları kaybetmekten kurtuldu. Bu yıl 268 bin TL'yle kurtulan Karşıyaka'nın gelecek sezon lisansı yenilemek için transfer yasağını kaldırması gerekiyor.

Yeşil kırmızılı kulübün 2016 yılında şu ana kadar kesinleşmiş 3 milyon TL'nin üzerinde transfer yasağına konu olan borcu var.

6 KULÜPTEN 3'Ü EGE BÖLGESİ'NDEN

Karşıyaka'yla birlikte Aydınspor 1923, Menemen Belediyespor ve Nazilli Belediyespor da ek başvuru süresinde kulüp lisanslarını yenilerken Futbol Federasyonu'nun kriterlere uymadığı için ceza verdiği 6 kulüpten 3'ünün Ege Bölgesi'nden olması dikkati çekti. 3 futbol ligindeki 72 kulübü değerlendiren Ulusal Lisans Kurulu, bunlardan 66'sına lisans verirken 6'sına 3'er puan tenzil cezası kesti.

Ege Bölgesi'nden Bucaspor, Denizlispor ve Manisaspor'la birlikte Adana Demirspor, Kayseri Erciyesspor ve Mersin İdmanyurdu ceza aldı. Bucaspor, Denizlispor ve Manisaspor, sezon başında transfer yasağını kaldırmış, lisansını yenilemeyi başaran Karşıyaka ise yasak engelini aşamayan tek Ege kulübü olmuştu.

TÜRKİYE KUPASI'NDA SON DAKİKA KABUSU

Afyonkarahisar'da üst üste oynadığı 2 maçta cumartesi günü 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Ankaragücü'ne 1-0, dün de Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda 3'üncü Lig 3'üncü Grup temsilcisi Afjet Afyonspor'a 2-1 yenilen Karşıyaka, son dakika kabusu yaşadı. Yeni Şehir Stadı'ndaki karşılaşmalarda Ankaragücü'ne 88'inci dakikada yediği golle mağlup olarak yenilmezlik ünvanını kaybeden Karşıyaka, Afjet Afyonspor'a da 90+2'nci dakika golüyle mağlup olarak kupaya erken veda etti.
Yeşil kırmızılı ekipte antrenman eksiklerini tamamlamaya çalışan ve ilk kez kupada 11'de forma giyen takımda kalan tecrübeli isimler Behram, Mahmut, Tayfun, İbrahim ile Abdülhamit, vasatı aşamadı.

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ