MENÜ

"Emeklerine sahip çıkamadığım futbolcularımdan utanıyorum"

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon başında da mali ve personel kriterlerini yerine getiremediği için Futbol Federasyonu Ulusal Lisans Kurulu'ndan 3 puan silme cezası alan Türkiye 1'inci Ligi takımı Denizlispor'un Başkanı Süleyman Urkay, "Emeklerine sahip çıkamadığım futbolcularımdan utanıyorum" dedi.

"Emeklerine sahip çıkamadığım futbolcularımdan utanıyorum"

Puan silme cezasının 84 ayrı alacaklıya olan toplam 4 milyon 200 bin TL borçtan kaynaklandığını vurgulayan Başkan Urkay, bu konuda şunları söyledi:

"Kulüp olarak Futbol Federasyonu'nu yanıltıcı hiçbir evrak göndermedik, lobi faaliyetinde bulunmadık, araya siyasetçileri koymadık. Durumumuz ne ise dosyamızda ona yer verdik. Göreve geldikten sonra 7 milyon 45 bin TL ödeme yaptık. Ama geçmiş dönemlerden gelen 29 milyon lira borç var. Sahada alın teri dökerek kazanılan puanları koruyamadığım için futbolcu arkadaşlarımın yüzüne bakmaya utanıyorum."

İlk 4 haftada topladıkları 7 puanın 4'e inmesinin ligdeki hedeflerini etkilemeyeceğini sözlerine ekleyen Süleyman Urkay, "Bu kadro, bu ligi forse edecek güce sahip. Futbolculara, ve teknik heyete inanıyor, güveniyorum" dedi. Denizlispor'un gelecek sezon da aynı yaptırımla karşı karşıyla kalabileceğini kaydeden Başkan Urkay şöyle devam etti:
"Planımız hazır. İki yıllık bir proje geliştirdik. Bunu kentimizin önderlerine de sunduk. Denizlispor'un tüm yükü yönetimin omuzlarına bırakılamaz. Biz buraya borç ödeme vaadiyle geldik ve bunu yapacağız. Yeter ki şehrimizin büyükleri destek olsunlar."

Başkan Urkay, bu arada Sylla'nın 241 bin Euro alacağının ödenmesinde yeni bir anlaşma yapılması için futbolcunun avukatıyla görüştüklerini söyledi.

KUPADA RAKİP KEMERSPOR 2003

Denizlispor, Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda yarın 3'üncü Lig 2'ni Grup takımlarından Kemerspor 2003'ü konuk edecek. Atatürk Stadı'nda saat 16.30'da başlayacak müsabakayı Yasin Kol, Kerem Yükünç ve Burak Cansız hakem üçlüsü yönetecek. Teknik direktör Selahattin Dervent'in müsabakada ligde az süre alan futbolculara şans verebileceği bildirildi. Bilet fiyatları kale arkası ve misafir tribünü 10, maraton 15, kapalı A 20, kapalı B ve D 25 TL.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ