MENÜ

Ali Palabıyık kimdir?

Beşiktaş - Galatasaray derbisinin yönetmesine kesin gözüyle bakılan Ali Palabıyık kimdir? İşte cevabı...

Ali Palabıyık kimdir?

Palabıyık, performansıyla 2015 yılında FIFA listesinde yer alan hakemler arasına girmeyi başardı.

Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım'ın FIFA kokartı alınırken, bu iki hakemin yerine Tolga Özkalfa ve Ali Palabıyık listeye dahil oldu.

Palabıyık ayrıca Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan ve Fırat Aydınus ile profesyonel hakemliğe adım atarak, Türkiye'nin ilk sözleşmeli hakemleri oldu.

Küçük yaşlarda amatör olarak futbola kaleci olarak başladı. 17 yaşındayken çeşitli nedenlerle amatör futbolu bırakarak 2000 yılında hakemlik kursuna başladı.

İlk maçına 21 yaşındayken 13 Ocak 2002'de Yenikent ASAŞ Stadyumunda Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında oynanan PAF Ligi maçında ikinci yardımcı hakem olarak çıktı. İlk orta hakemlik deneyimini ise 2003-2004 3. Lig sezonunun ilk haftasında Kestel İlçe Stadyumu'nda oynanan Kestel Belediyespor ile Altınordu maçıyla yaşadı.

İlk Süper Lig maçına 21 Ağustos 2004 tarihinde Gençlerbirliği ile Ankaraspor arasında oynanan ve Bülent Yıldırım'ın ikinci yardımcı hakemi olarak çıktı. Süper Lig'teki ilk orta hakemlik deneyimini ise 27 Ekim 2012'de Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda Mersin İdman Yurdu ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan müsabaka ile yaşadı.

Öte yandan 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Palabıyık'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ