MENÜ

Türkiye, tarihinin en çok altın madalyalı Paralimpik Oyunları'nı yaşadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde Türk sporunun gelişmesi için 2020 hedefiyle kesintisiz destek sağlayan Turkcell'in ana sponsoru olduğu tarihin en kalabalık Türkiye Paralimpik Oyunları kafilesi, Rio'dan 9 madalya ile döndü.

Türkiye, tarihinin en çok altın madalyalı Paralimpik Oyunları'nı yaşadı

Brezilya'daki oyunlarda 3 altın, 1 gümüş, 5 de bronz madalya toplayan ay-yıldızlılar Rio'da tarih yazdı. Paralimpik halterde mücadele eden Nazmiye Muratlı, Londra 2012'deki dünya rekorunu ikinci kez kırarak altın madalyaya uzandı. Türkiye, 6. kez katıldığı Paralimpik Oyunları'nda, tarihindeki en fazla altın madalyayı Rio 2016'da kazandı. Milli sporcularımız oyunlarda 6 ayrı branşta podyuma çıkarak büyük bir başarıya imza attı.

ALTINLAR GOALBALL, HALTER VE MASA TENİSİNDEN

Türkiye, halterde Nazmiye Muratlı'nın 104 kiloluk kaldırışıyla elde ettiği şampiyonluk dışında masa tenisinde tek erkeklerde Abdullah Öztürk'le ve Goalball Kadınlar Takımı'yla Brezilya'da podyumun en üst basamağına çıktı. Masa tenisi tek kadınlarda Kübra Korkut ise gümüş madalya elde etti. Rio'da judo kadınlarda Ecem Taşkın, atıcılık kadınlar 10m. havalı tabanca da Ayşegül Pehlivanlar, judo 70 kilo kadınlarda Mesme Taşbağ, atletizm 1500 metre erkeklerde Semih Deniz ve masa tenisi erkekler takımda da Türkiye bronz madalya sevinci yaşadı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: "SPORCULARIMIZ RİO'DA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Paralimpik Kafilesi'nin Rio 2016'da birçok farklı alanda önemli başarılar kazandığını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, ülkemizin tarihteki en yüksek sporcu katılımıyla Paralimpik Oyunları'nda yer aldığına dikkat çekerken ,"Bize ilham veren sporcularımız kendilerinden beklediğimiz gibi bayrağımızı ve milletimizi temsil ettiklerinin bilincinde mücadele ettiler. Kendilerini farklı noktada gören engelli vatandaşların motivasyonlarının artırılması açısından ve hayata bakışlarını daha olumlu kılmaları açısından güzel örnek oldular. Bir kez daha müjdelemek isterim ki Aksaray'da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezini (TOHM) paralimpik sporcu kardeşlerimizin kullanımı için düzenlemiş durumdayız. Önümüzdeki dönemde bu merkezlerin sayılarını arttırarak daha farklı branşların da buralarda yer almasını sağlayacağız" dedi.

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ KAAN TERZİOĞLU: "TEK HEDEF TÜRK SPORUNUN GELİŞMESİ"

Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Paralimpik Oyunları'nda da Türkiye kafilesini ana sponsoru olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu; "Tarihimizin en kalabalık kafilesiyle gittiğimiz Paralimpik Oyunları'nda en fazla altın madalya elde ettiğimiz organizasyonu geride bıraktık. Sporcularımızın bu başarısında ana sponsor olarak payımız olduğu için büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın himayesinde Türk sporunun her noktada gelişmesi için her zaman desteğe devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ