MENÜ

Yiğitcan Erdoğan: Liderlik bizi etkilememeli

TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un defans oyuncusu Yiğitcan Erdoğan, "Lider olmamızın verdiği avantaj, rakiplerimizi etkiler. Bizi etkilememesi lazım." dedi.

Yiğitcan Erdoğan: Liderlik bizi etkilememeli

TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un defans oyuncusu Yiğitcan Erdoğan, "Lider olmamızın verdiği avantaj, rakiplerimizi etkiler. Bizi etkilememesi lazım." dedi.

Yiğitcan, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde geride kalan 4 haftada 3 galibiyet, 1 de beraberlik elde ederek 10 puanla zirvede yer aldıklarını hatırlattı.

Geçen hafta sahalarında oynadıkları ve 2-0 kazandıkları Büyükşehir Gaziantepspor maçında önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Yiğitcan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kaybettiğimiz liderliği tekrar almamız sevindirici. Moral ve gurur veriyor. Karşılaşmaya istediğimiz gibi başlayamadık. Zemin bizi kötü etkiledi. Malatya şehrine yakışmayan bir zeminde oynadık. Üç gün önce yağan yağmura rağmen, zemin futbol oynamayı bir hayli zorlaştırdı. Buna rağmen 20 dakika sonra oyunu dengeye getirdik. Kalemizde çok büyük tehlike yaşamadan, oyunda dengeyi kurduk. Arkadaşlar gayet özverili, inançlı ve istekli mücadelesini ortaya koydu. Umut ediyorum bu ligin 4. haftasında da ligin 34. haftasında da aynı olacak. Bu birliktelik ile hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum."

Yeni Malatyasporlu futbolcu, ligde alt sıradaki takımların ’Liderle oynayacağız’ psikolojisiyle karşılarına çıkacaklarını aktararak, "Lider olmamızın verdiği avantaj, rakiplerimizi etkiler. Bizi etkilememesi lazım. Onların kafalarında soru işaretleri oluştursun. Biz, bildiğimiz oyun sisteminde sahada yardımlaşarak, takım birlikteliğini oluşturarak, pozisyon vermeden mücadele edeceğiz. Aşağıda olan takımlar düşünsün." diye konuştu.

"Bol gollü maç izlettirebiliriz" Yiğitcan, çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası’nda Kurtalanspor ile oynayacakları maça ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Taraftarlara keyifli bir maç izletmek istediklerini aktaran Yiğitcan Erdoğan, "Öncelikle rakibimize saygı duymak gerekiyor. Amatör lig temsilcisi olsa da sahada insanlar emeklerini koyacak. Güzel bir kupa maçı izleyeceğiz. Arkadaşlarda ellerinden geleni ortaya koyacaklardır. Herkesi maça davet ediyoruz. Güzel bir futbolla bol gollü bir maç izlettirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ