MENÜ

Resim yapar gibi boks yapıyor

Yıldız Milli Kız Boks Takımı’nda yer alan 15 yaşındaki milli sporcu İlayda Eminoğlu, resme olan yeteneğini ringlerde de göstermeye çalışıyor.

Resim yapar gibi boks yapıyor

Yıldız Milli Kız Boks Takımı’nda yer alan 15 yaşındaki milli sporcu İlayda Eminoğlu, resme olan yeteneğini ringlerde de göstermeye çalışıyor.

Ordu’da bugün başlayacak Gençler ve Yıldız Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası öncesi Kastamonu’da kamp yapan Türk Milli Takımı’nda yer alan İlayda Eminoğlu, Kars Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü 10. sınıf öğrencisi olduğunu, resim yapmayı çok sevdiğini ancak boksla ilgili de hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

Milli boksör Eminoğlu, 7 aylıkken dünyaya geldiğini, hayatını, kendisine kan veren tanımadığı bir boksöre borçlu olduğunu belirterek, "Erken doğumdan dolayı kana ihtiyaç duyulmuş. Daha sonra bir boksör tarafından bana kan verilmiş. ’Dünya çapında derecesi var.’ demişlerdi. Bu kan benim hayatımı kurtarmış." dedi.

Babasıyla bilek güreşi yaptığı sırada boksör olmaya karar verdiğini ifade eden İlayda Eminoğlu, yeteneğini babasının fark ederek, kendisini desteklediğini anlattı.

Eminoğlu, "13 yaşında babamla evde bilek güreşi yapıyordum. Babam beni yendi. Bu duruma sinirlendim, babamın omzuna yumruk attım. Babam da o yumruğun üzerine beni boks kursuna yazdırdı. Resmin yanında boksta da yetenekli olduğumu gördüm. Fırçalarımdaki hassasiyeti ringlerde de eldivenler aracılığıyla göstermeye çalışıyorum." diye konuştu.

Resim öğretmeni olmak istediğini vurgulayan Eminoğlu, öğretmenliğin yanı sıra hayalinin Dünya Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkmak olduğunu söyledi. Yaşına göre büyük hayaller kurduğunu da dile getiren İlayda Eminoğlu, "Katıldığım müsabakalarda dereceye girerek İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Yıldız Kız Boks Milli Takımı’na Kars’tan katıldım. Ordu’da yapılacak Avrupa Boks Şampiyonası’na katılmayı başardım. Bu şampiyonada yapılacak müsabakalarda hedefim en üst kürsüde olmak." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ