MENÜ

Elazığspor'da olağanüstü genel kurul

TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor Kulübünün yapılan olağanüstü genel kurulunda, sportif ve ticari AŞ olmak üzere iki şirket kurulması kararı alındı.

Elazığspor'da olağanüstü genel kurul

Elazığspor Kulübü Yönetim Kurulunun aldığı olağanüstü genel kurul kararının ardından Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan ikinci başkan ve mali işler sorumlusu Karahan Çelik, göreve geldikleri günden itibaren çok çeşitli sorunlarla mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi.

Elazığspor Kulübü Derneğinin sportif ve ticari faaliyetlerini yürütürken, daha önceden gelen icralardan ve protestolardan dolayı dernek hesaplarının dahi kullanılabilir durumda olmamasından dolayı çok ciddi sıkıntılar çektiklerini belirten Çelik, bu sıkıntıları yaşamaya devam ettiklerini ifade etti. Çelik, yaptıkları değerlendirmeler sonucunda bunların bir nebze bertaraf edilebilmesi için kulübün sportif faaliyetlerinin bir şirket üzerinden yürütülmesi kanaatine vardıklarını dile getirdi. Bu konuda uzun süredir çalışmalarının olduğunu anlatan Karahan Çelik, "Buradaki düşüncemiz bir sportif AŞ kurmak ve bu AŞ’nin yüzde yüz hissesi Elazığspor Kulübü Derneğinin olacak şekilde faaliyetleri devam ettirmek. Bu şirkette tamamen sportif faaliyetler yürütülecek." diye konuştu.

İkinci bir şirket daha kurmayı hedeflediklerini, burada da ticari faaliyetleri yürütmeyi düşündüklerini anlatan Çelik, ikinci şirketin de tamamen hissedarının Elazığspor Sportif AŞ olmasını planladıklarını kaydetti. Hem ticari, hem sportif faaliyetleri aynı şirket üzerinden yürütmeleri halinde devletin spor kulüplerine sağlamış olduğu bazı vergi muafiyetlerinden yararlanamayacaklarına işaret eden Çelik, şöyle devam etti: "Sportif ve ticari faaliyetlerin iki ayrı şirket üzerinden yürütülmesi bu noktada şart. İkinci şirketin kurulmasındaki temel hedeflerden birisi de buradan gelecek gelirleri şirket hesabında toplanması. Önümüzdeki günlerde Elazığspor Stor’u açıyoruz. Başka projelerimiz de var. Akaryakıt istasyonları gibi, güneş enerjisi santralleri gibi, buradan gelecek tüm gelirleri şirket hesabında toplayarak yine yüzde yüz ortağı olduğu sportif AŞ’ye kar dağılımı yapacak şekilde öngördük ve aldığımız profesyonel görüşler doğrultusunda da en doğrusunun bu olacağı yönünde fikir birliğine vardık."

Konuşmaların ardından oylamaya geçilen kurulda, toplantıya katılan 89 delegeden 86’sının kabul oyu ile sportif ve ticari AŞ olmak üzere iki şirketin kurulması kararı alındı. Elazığspor Kulübü Başkanı Sedat Karataş da kurulun ardından delegelere teşekkür etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ