MENÜ

Avrupa Şampiyonası Ordu'da düzenlenecek

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Atilla Alatepe, Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nın 19-27 Eylül tarihlerinde Ordu'da gerçekleştirileceğini, şampiyonaya 20 ülkeden 200'e yakın bayan boksörün katılacağını söyledi.

Avrupa Şampiyonası Ordu'da düzenlenecek

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Atilla Alatepe, Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nın 19-27 Eylül tarihlerinde Ordu'da gerçekleştirileceğini, şampiyonaya 20 ülkeden 200'e yakın bayan boksörün katılacağını söyledi.

Ordu'da 19-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yıldız-Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası ile ilgili Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Yıldız – Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası Genel Koordinatörü Atilla Alatepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu bir otelde ortaklaşa basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra şampiyonanın güvenlik endişesi nedeniyle Türkiye'de yapılmaması için bazı çevrelerin girişimde bulunduğunu, fakat başarılı olamadıklarını belirten Alatepe, "Türkiye'nin böyle önemli bir uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Böyle bir dönemde bu spor organizasyonunun ülkemize verilmiş olması, demokrasimize, halkımıza ve en önemlisi Türkiye'nin organizasyon tecrübesine olan güvenin en önemli işaretlerinden biridir. Bizler bu organizasyonu ülkemize kazandırmak için canla başla çalışırken, yerli, yabancı bazı çevrelerin Türkiye'de can güvenliği olmadığını bahane ederek Uluslararası Boks Birliği'ne müracaatta bulunmalarını üzülerek öğrendik. Şampiyonanın ülkemizde yapılmaması için girişimlerde bulunulmasına rağmen bu organizasyonu Ordu'ya kazandırmanın haklı onurunu yaşıyoruz" dedi.

EN FAZLA KATILIM TÜRKİYE VE RUSYA'DA

Şampiyonaya en fazla katılımın Türkiye ve Rusya'dan olduğunu da vurgulayan Atilla Alatepe şunları söyledi: "Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması adına çok büyük gayretler gösteren Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Sayın Eyüp Gözgeç'e sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ordu, tarihinde ilk kez uluslararası bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. 19-27 Eylül tarihlerinde 20 ülkeden 200'e yakın sporcunun ringe çıkacağı bu önemli organizasyonda yetkililer, antrenörler ve hakemlerden oluşan 150'nin üzerinde misafirimiz de Ordu'ya geldi" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu'da, şampiyonaya destek ve katkı veren herkese teşekkür ederek, organizasyonun Ordu'da düzenlenmesinin büyük önem taşıdığını söylediler.

Altınordu İlçesi'nde bulunan Durugöl Spor Salonu'nda yarın (Pazartesi) başlayacak olan ve toplam 23 sıklette düzenlenecek olan şampiyonaya 23'er sporcu ile en fazla Türkiye ve Rusya'dan boksörlerin katıldığı belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ