MENÜ

Akçay: Oyuncularıma güveniyorum

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında sahasında Steaua Bükreş'i ağırlayacak olan Osmanlıspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, zorlu bir maça çıkacaklarını söyledi.

Akçay: Oyuncularıma güveniyorum

Başkent ekibinin teknik direktörü Akçay, oyuncular, teknik ekip ve camia için heyecan verici bir lige girdiklerini belirterek, "Heyecanlıyız. Rakibimiz Romanya'nın en güçlü takımı, şu an lider durumda olmaları ve Manchester City'e elenmesi gücünü gösteriyor. Yarın evimizde çok güçlü bir müsabaka oynanacağız. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularıma güveniyorum. Kaptanlarımın öz güveni yüksek açıklamaları beni yarın ki maç için umutlandırdı" dedi.

Osmanlıspor'un kaptanlarından Numan Çürüksu ise, gruplara kalmanın küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu ifade etti.

Gruplara kalmak için yüksek konsantrasyon gerektiğine işaret eden Numan, "İyi rakiplerin karşılaşacağı sert bir maç olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaptanlardan Erdal Kılıçaslan da zor bir süreçten geçerek bu noktalara geldiklerini söyledi. Rakibin güçlü olduğunu ve her sene Avrupa arenasında yer aldığını dile getiren Erdal, "Yarın yeterince mücadele edip istediğimiz sonucu almaya çalışacağız" dedi.

STEAUA BÜKREŞ CEPHESİ

İlk olarak konuşan Steaua Bükreş'in takım kaptanı Alexandru Bourceanu da, "Tabii ki önemli bir maç için buradayız. Yarın grupların ilk maçına çıkacağız ve burada Osmanlıspor ile belki de ikicilik mücadelesi vereceğiz" diyerek şu açıklamaları yaptı:

"Yarın ki maçı kazanan bu gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde edecek. Benim bildiğim daha önce Ankaraspor gibi iyi bir kulüpten devam ettikleri. Buraya gelene kadar iyi işler başardılar. Hocalarını tanıyorum, takımdaki bazı oyuncuları tanıyorum. Bundan dolayı maçın sonucu bence iki taraf için de açık olacak. Tabi ki Türkiye'de büyük oyuncuları getirmek için gayet güzel yatırımlar yapıyorlar ama büyük takımların daha iyi bir parasal yapıları var. Bundan dolayı onlar bu konuda daha rahat davranabiliyorlar.

Steaua Bükreş Teknik Direktörü Laurentiu Reghecampf ise, şunları söyledi;

"İnşallah bizim için her şey pozitif olur. Osmanlıspor, Avrupa'da tecrübesi olmamasına rağmen iyi işler başardılar. Bireysel olarak çok futbolculara sahipler. Biz Avrupa Ligi'nde tecrübeliyiz. Oyucularımız da bunun farkında. Oyuncularımız maça hazır ve olumlu bir sonuçla maçtan sonra buradan ayrılmak istiyoruz.

"Steaua'nun başında bugüne kadar Avrupa Ligi'nde 31 maça çıktınız ve tecrübe bu maçta ne kadar önemli. Bu konuda neler düşünüyorsunuz" şeklindeki soruya teknik adam, "Tabii ki bu takımın başında maça çıkmak çok gurur verici. Ben bu sezonda 40 maçın üzerini hedefliyorum. Benim kenarda olmam önemli değil, önemli olan bizim gruptan çıkmamız ve Avrupa Ligi'ne devam etmemiz" yanıtını verdi.

İKİ TAKIM DA MAÇA HAZIR

Bu arada yarın karşı karşıya gelecek olan Osmanlıspor ile Steaua Bükreş, maçın oynanacağı Osmanlı Stadı'nda son taktik provalarını yaptılar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ