MENÜ

Mustafa Reşit Akçay: Trabzonspor'un başına bir daha geçmem

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor maçı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Reşit Akçay: Trabzonspor'un başına bir daha geçmem

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor'un iyi bir takım olduğunu, ilk haftalarda bordo mavili takım ile oynamanın avantajını yaşadıklarını söyledi.

Trabzonspor'un geçmişe göre oyun anlayışında ciddi değişiklikler olduğunu belirten Akçay, "Maç öncesi kadrolar elimize geçtiğinde üçlü oynayacak bir Trabzonspor hayal ettik. Kendi planlarımızı da ona göre yaptık. Rakip takımda Mustafa'nın çok kenarda kalması bizi biraz daha cesaretlendirdi. Özellikle savunmanın kenarına ya da arkasına yapacağımız eylemlere yoğunlaştık. Trabzonspor'un beklere yaptığı yardımın da az olması bizi orada daha da cesaretlendirdi ve merkeze girişlerimiz biraz daha iyi oldu. Trabzonspor'un geçmişe göre değişen bir oyun anlayışı var. Rakibin sıkıştırdığı alanlardan iyi çıktığımızı düşünüyorum. Güçlü bir takıma karşı kazandık. Çok mutluyuz. Perşembe günü oynayacağımız Avrupa maçı öncesi bize özgüven aşıladı. Trabzonspor'a da başarılar diliyorum" dedi.

'ZAMANLA DOĞRU İŞLER OLACAK'

Akçay, Akyazı Stadı'ndan kombine aldığını ancak bu tür kişisel konuları dile getirmek istemediğini kaydetti.

Trabzonspor ile erken oynamanın avantajını yakaladıklarını da dile getiren Akçay, şunları söyledi:

"Trabzonspor'un stoperlerinin ağır olması bizim hızlı oyuncularımız için avantaj teşkil etti. Trabzonspor geçmişe döneme nazaran sahada duruş biçimi, hareketliliği ve zorlayıcılığı çok yüksek bir seviyeye gelmiş. İyi de bir hocaları var. Zaman içerisinde doğru işler olacağına inanıyorum. Biz şu anda Trabzonspor ile erkenden oynamanın avantajını yaşadık" diye konuştu.

'TRABZONSPOR'UN BAŞINA BİR DAHA GEÇMEM'

Osmanlıspor'u prestijli bir takım olarak bırakarak Trabzon'a dönmeyi hayal ettiğini ifade eden Akçay, şöyle konuştu:

"Benim için lig çok önemli. Avrupa benim için önemli değil. Ligdeki prestij, ligde kalıcı bir Osmanlıspor bırakıp şapkamızı önümüze koyup Trabzon'a döneceğim. Allah'ın kulu beni Trabzonspor'un başına getiremez. Altyapı için bir açık kapı bırakıyorum. Onun dışında umrumda değil. Bu Trabzonspor'u sevmediğim ya da dert etmediğim anlamına gelmez."
Akçay, Trabzonspor'da doğru işler yapan bir yönetim, şampiyonluk yaşayan tecrübeli bir teknik adam ve sabırsız bir seyirci topluluğunun olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ