MENÜ

Halterde 3 rekor 3 altın

U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda 56 kiloda yarışan sporcumuz Caner Topbaş koparma,silkme ve toplamda Avrupa rekorlarını kırarak üç altın madalyanın sahibi oldu.

Halterde 3 rekor 3 altın

Polonya' nın Nowy Tomysl Kendinde önceki gün başlayan ve 23 ülkeden 320 sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci gününde U15 kategorisinde podyuma çıkan Caner Topbaş koparmada 99 kilo, silkmede 124 kilo toplamda da 223 kiloluk dereceleriyle Yıldızlar Avrupa rekorlarının yeni sahabi oldu. Kilolarla adeta dalga geçen ve oldukça başarılı bir yarışma çıkartan Caner Topbaş 3 altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonluğunu da elde etti.

Şampiyonaya 14 erkek, 14 bayan olmak üzere toplam 28 sporcu ile katıldıklarını dile getiren Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Caner Topbaş'ı elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Taşpınar," Avrupa rekorları kırarak 3 altın madalyaya uzanan genç kardeşimizi ve antrenörlerini yürekten kutluyorum. Ülke olarak böyle başarılara ihtiyacımız var. Halter olarak özellikle alt yapıda önemli başarılar elde etmek bizleri gururlandırıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ