MENÜ

Bu adamı kim durduracak?

Kayserispor’un Brezilyalı golcüsü Welliton, Fenerbahçe’den sonra Galatasaray ağlarını da boş geçmedi. İstanbul’da 2 gol birden atan 29 yaşındaki oyuncu, Kadir Has’ta 40. dakikada attığı golle takımına beraberliği getiren isim oldu.

Bu adamı kim durduracak?

Kayserispor’da Welliton fırtınası hız kesmeden devam ediyor. Süper Lig’in ikinci haftasında Fenerbahçe’ye attığı 2 golle şok yaşatan 29 yaşındaki golcü oyuncu, Galatasaray ağlarını da boş geçmedi. 40. dakikada sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına gelen topa eski Galatasaraylı Umut Bulut düzgün vuramadı. Boşta kalan meşin yuvarlağı önünde bulan Brezilyalı oyuncu Fernando Muslera’yı avlayarak skora dengeyi getiren golü kaydetti.

Yüksek isabetli şutlar

Fenerbahçe karşısında çektiği 4 şuttan ikisi kaleyi bulan ve bu pozisyonlarda ağları havandırmayı başaran Welliton, Galatasaray karşısında da 3’te 3 şut isabeti bularak kalitesini konuşturdu. İleri uçta Nakoulma ve yeni transfer Umut Bulut’la oldukça uyumlu bir görüntü çizen Sambacı, sezon başında bonservis bedeli ödenmeden Mersin İdmanyurdu’ndan transfer edilmişti. Mersin formasıyla 2 sezonda 57 maça çıkan Welliton, 21 gol, 8 asistlik performansı sonrası Kayseri’nin yolunu tuttu.

Kayseri’de şanssız sakatlık

Sahasında Galatasaray’ı konuk eden Kayserispor, önemli bir oyuncusunu sakatlığa kurban verdi. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında takımının en iyi isimleri arasında yer alan Fransız kaleci Ali Ahamada, 29. dakikada geçirdiği talihsiz sakatlık sebebiyle yerini Muammer Yıldırım’a bırakmak zorunda kaldı. 23 yaşındaki file bekçisinin sakatlığı sebebiyle ilk yarıda oyun yaklaşık 5 dakika duraksadı, maçın hakemi Mete Kalkavan, oynanmayan süreyi ilk yarının sonuna ilave etti.

Muammer için ilklerin maçı

Ev sahibi ekipte Muammer Yıldırım, 146 gün sonra hem ligde ilk kez kaleye geçti hem de Kayserispor ile ilk resmi maçına çıktı. Ali Ahamada’nınsakatlığı sonrası 29. dakikada oyuna giren Muammer Yıldırım, en son 17 Nisan 2016’da (29.hafta) Kadıköy’deki Fenerbahçe maçında Mersin İdmanyurdu kalesini korumuş ve 4 gol yemişti. Tecrübeli file bekçisi, bu mücadelede kalesinde güven verdi ve başarılı kurtarışlara imzasını attı.

Kadir Has boş kaldı!

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Kayserispor ile Galatasaray arasında oynanan maça futbolseverler fazla ilgi göstermedi. Yaklaşık 33 bin seyirci kapasiteli Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda büyük boşluklar göze çarptı. Yaklaşık bin 600 Galatasaraylı taraftarlar, kendilerine ayrılan misafir tribünü büyük oranda doldururken, Kayserispor tribünlerindeki boşluklar dikkatlerden kaçmadı. Kritik maçın biletleri 100, 200 ve 500 liradan satışa sunulmuş, sosyal medyadan büyük tepkiler almıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ