MENÜ

Khalili: Futbolda Filistin'i temsil ediyorum

Gençlerbirliği'nin yeni transferi Khalili, Filistin sorunu, İsveç Milli Takımı’nı seçme nedenleri ve başkent ekibine transferine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Khalili: Futbolda Filistin'i temsil ediyorum

Gençlerbirliği’nin Filistin asıllı transferi Abdul Rahman Khalili, bütün dünyanın Filistin’de büyük sorunlar yaşandığının farkında olduğunu belirterek, "Bir şeylerin değişmesi adına elimden
geleni yapıyorum ama fazla bir şey değiştirdiğim söylenemez. Futbolla Filistin’i dünyada temsil ettiğime inanıyorum." dedi.

İsveçli olmadığını ancak bu ülkede doğduğunu ve bir İsveçli gibi büyüdüğünü ifade eden Khalili, "Kendimi daha çok İsveçli gibi hissediyorum. Ülke seçimi yapmam zor oldu ama İsveç’te yetiştim ayrıca futbol orada daha iyi bir noktada. Bu nedenlerle İsveç’i seçtim. Ailem bu seçimime saygı duydu. Kendimi yanlış bir şey yapıyorum gibi hissetmedim ama Filistin’i seçseydim de duygularım aynı olurdu. İsveç’te 20 yıldır yaşıyorsam İsveç’i seçmem de anlaşılır." diye konuştu.

Filistin Milli Takımı’nda forma giymesinin teklif edildiğini fakat İsveç’te oynamaya başladığı için bunun mümkün olmadığını dile getiren Khalili, "15 yaşında milli takıma seçildim. 21 yaşında şampiyonluk yaşadım ve A Milli Takıma çağrıldım. Bu noktadan sonra Filistin’i seçseydim hayatımda büyük değişiklik yapmam gerekecekti. Bu benim için çok zordu. En iyisine karar verdiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


Gençlerbirliği, Khalili'yi transfer etti


Türk kültürü Arap kültürüne benziyor

Türk kültürüyle Arap kültürünün birbirine benzediğini ve Türkiye’yi çok sevdiğini dile getiren Khalili, bu durumun uyum sağlamasında kendisine avantaj sağladığını belirtti. Türkiye’nin Filistin’e verdiği destek ve "Filistin sorununa" dair ise 24 yaşındaki futbolcu, "Başka bir ülkenin sizin ülkenizle iyi geçinmesi ve yardım etmesi elbette hoşunuza gider. Bütün dünya Filistin’de büyük sorunlar yaşandığının farkında. Uzun yıllardır durum bu şekilde devam ediyor. Haberleri okuduğunuz zaman yaşananların hak edilmediğini, olmaması gerektiğini anlıyorsunuz. Bir şeylerin değişmesi adına, kendi adıma elimden geleni yapıyorum ama fazla bir şey değiştirdiğim söylenemez. Futbolla Filistin’i dünyada temsil ettiğime inanıyorum."

"Ibrahimovic dost canlısıdır"

Khalili, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United forması giyen İsveç vatandaşı Zlatan Ibrahimovic’in sanılanın aksine "arkadaş ve dost canlısı" olduğunu dile getirdi.
Ibrahimovic ile ilk kez sahaya çıktığında büyük şok yaşadığını, "Aman Allah’ım Ibrahimovic bu ve önümde duruyor." dediğini ifade eden Khalili, "Onunla konuşabiliyordum. O harika bir futbolcu, onunla oynamak olağanüstü bir şeydi ve benim için büyük bir zevkti. Dışarıdan göründüğü gibi ukala değil aksine çok dost, arkadaş canlısıdır. Milli takımı bırakması nedeniyle onunla yeniden oynayamayacağım için çok üzgünüm."


İbrahim Üzülmez iddiayı kaybetti!


Gençlerbirliği’nin kurumsal yapısı

Başkent ekibinin yeni transferi Khalili, Kırmızı-Siyahlı kulübün iyi bir teknik direktörü ve futbolcu kadrosunun olduğuna dikkati çekti. Khalili, "Gençlerbirliği, kurumsal yapı olarak Türkiye’nin en iyi kulüplerinden biri. İyi bir takım organizasyonunuz varsa sizin de formunuz yüksek olur." diye konuştu. Mersin İdmanyurdu’nda 2 yıl forma giydiğini hatırlatan Khalili, "Gençlerbirliği’nden teklif geldiğinde daha üst seviyede oynayabileceğime karar verdim ve kabul ettim. Üst seviyeye çıkmak bazen kötü olabilir. En iyi kulübe gittiğinizde her zaman forma giyemeyebilirsiniz.
Kariyerinizde yeni bir sayfa açabilmek için sürekli oynayabileceğinize inandığınız bir takıma gitmeniz gerekebilir. Ben de bu yönde karar verdim."

Spor Toto Süper Lig’i "seviyesi yüksek, zor ve teknik" şeklinde nitelendiren ve ligin özelliklerinin karakterine uygun olduğunu ifade eden Khalili, "Lig her geçen gün daha iyiye gidiyor, tanınmış, iyi futbolcular geliyor. Futbol kamuoyu da bunu görüyor." dedi.

İsveç’te konuştuğu futbolcu arkadaşlarının Gençlerbirliği’nden olumlu bahsettiğini dile getiren Khalili, "İsveç’te yetenekli oyuncular var. Gençlerbirliği bunu bildiği için son dönemde Jimmy Durmaz, Johan Dahlin, Johannes Hopf ve Mervan Çelik gibi isimleri kadrosuna kattı. Arkadaşlarım hep iyi bahsetti ve benim de Gençlerbirliği’ne gelme kararı vermem zor olmadı. Milli takımda oynamak her futbolcunun hayalidir. Milli takımda olmak için iyi bir takımda forma giymek gerekir. Gençlerbirliği’ni seçme nedenlerimden biri de bu oldu."


10 gol atarsa düğün Üzülmez’den


AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ