MENÜ

Formula 1, 4.4 milyar dolara satıldı

Milyarder iş adamı John Malone’un sahibi olduğu ABD merkezli medya şirketi Liberty Media, dünyanın en önemli motor sporları organizasyonları arasında yer alan Formula 1’i satın alma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Formula 1, 4.4 milyar dolara satıldı

Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, uzun süredir devam eden görüşmelerin ardından anlaşmaya varılarak Formula 1’i satın alma sürecinin resmi olarak başlatıldığı belirtildi.

Liberty Media, yeni anlaşma kapsamında Formula 1’e 4,4 milyar dolar öz kaynak yatırımında bulunacak ve 4,1 milyar dolarlık borcunu da sahiplenecek.

Açıklamada, ilk olarak Formula 1’in en büyük hissedarı İngiliz özel sermaye şirketi CVC Capital’den organizasyonun yüzde 18,7’lik payının satın alındığı bildirildi.

Anlaşmada yer alan protokollerin taraflarca onaylanmasının ardından Formula’nın tüm hisselerinin el değiştirerek Liberty Media bünyesine dahil edilmesi planlanıyor.

Formula 1’i 40 yıldır yöneten 85 yaşındaki başkanı Bernie Ecclestone, bundan sonraki süreçte organizasyonun üst düzey yöneticisi (CEO) olarak çalışacak.

Başkanlık görevine ise ABD medya şirketi 21st Century Fox’un asbaşkanı Chase Carey getirilecek.

Anlaşmanın tüm koşullarının yerine getirilmesi halinde toplam değerinin 8 milyar doları bulması ve 2017’nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ