MENÜ

Gümüş çocuk Selim Kozan

Fransa’da devam eden Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda bir madalya da Selim Kozan’dan geldi. Serbest stil 60 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz, finalde İranlı rakibi Biabani’ye yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Gümüş çocuk Selim Kozan

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın madalya toplayan ağabeylerinin yolunda ilerleyen Genç Milli Takımımız, koleksiyona bir madalya daha ekledi. Fransa’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde mindere çıkan 60 kilodaki Selim Kozan, ikincilik kürsüsüne çıktı. Milli güreşçimiz sırasıyla ilk maçında ABD’li güreşçi Seth Anthony Gross’u, ikinci maçında Belaruslu rakibi Dzianis Maksimau’yu ve çeyrek finalde de Fransız rakibi Ilman Mukhtarov’u da 7-2 mağlup edip yarı finale yükseldi. Kozan, yarı finalde ise Gürcü rakibi Shmagi Todua’yı da 1.30 saniye gibi kısa bir sürede 11-0 yenerek adını finale yazdırdı. Kozan finalde İranlı rakibi Peiman Bioukagha Biabani’ye kaybetti ve gümüş madalya kazandı.

Engin Çetin bronzu kaçırdı

Mindere çıkan diğer güreşçilerimizden Engin Çetin bronz madalyayı kaçırdı. 50 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz, ilk maçında Spencer Richard Lee’ye yenildi. Ancak Lee’nin finale çıkmasıyla birlikte güreşçimiz Çetin, iki repesaj maçı hakkı elde etti. İlk repesaj maçında Fransız rakibi Valentin Damour’u tuşla yenen Çetin, ikinci repesaj maçında son Avrupa ikincisi Razvan Kovacs’ı 1 dakika gibi kısa bir sürede 10-0 yenerek bronz madalya şansı yakaladı. Ancak milli güreşçimiz Azeri Aliabbas Rzazade’ye 2-0 mağlup olup kürsüye çıkamadı.

Feyzullah sakatlandı

96 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Feyzullah Aktürk çıktığı ilk maçında Ermeni rakibi Sargis Hovsepyan 6-2 skorla geçerken üst turda Belaruslu rakibi Aliaksei Rudzianok ile yaptığı maç sırasında şanssız şekilde ayağından sakatlanması sonucu önde götürdüğü maça devam edemedi ve şampiyonaya veda etti. 74 kilodaki Muhammed Küçükyıldırım ise ikinci turda şampiyonadan elendi. Bu sonuçla Türkiye grekoromende 2 olmak üzere 3. madalyasını kazandı. Öte yandan Türkiye olimpiyatlarda 8 madalyadan 5’ini (Taha Akgül-Altın, Rıza Kayaalp, Selim Yaşar-Gümüş, Cenk İldem,Soner Demirtaş-Bronz) güreşten elde etimişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ