MENÜ

Başpehlivanlığı Orhan Okulu kazandı

664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’nde Orhan Okulu, finalde Şaban Yılmaz’ı yenerek başpehlivan oldu.

Başpehlivanlığı Orhan Okulu kazandı

Antalya’nın Elmalı ilçesinde Recep Gürbüz Güreş Sahası’nda düzenlenen etkinliğe, 77’si başpehlivan yaklaşık bin 600 güreşçi katıldı.

Kispetlerini giydikten sonra paçalarını bağlayan, sonrasında yağlanan başpehlivanlar, davul zurna eşliğinde sahaya çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen güreşler öncesinde, 15 Temmuz şehitleri adına sahada büyük boyutta Türk bayrağı açıldı ve sporcular ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla sahada tur attılar. 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’nde final grubu eşleşmeleri kurayla belirlendi.

Finalde Orhan Okulu, Şaban Yılmaz ile karşı karşıya geldi. Yaklaşık iki saat süren mücadelede Okulu, rakibini yenerek başpehlivanlığı kazandı. Okulu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, rakibi Yılmaz’ı verdiği mücadele için tebrik etti. Yılmaz ile kıyasıya mücadele yaşadığını anlatan Okulu, bu güreşlerde dördüncü kez şampiyon olduğunu belirterek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ata sporu güreşin önemine değinen Okulu, "Kazandığım altın kemeri, şehitlerimize armağan etmek istiyorum." ifadesini kullandı. Birincilik kürsüsüne çıkan Okulu’ya altın kemerini Antalya Valisi Münir Karaloğlu taktı. 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’nde üçüncülüğü ise Serhat Balcı ile İsmail Balaban paylaştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ