MENÜ

Çifte zafer

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın ardından güreşteki madalya serisi Genç Milli Takımımız’la devam etti. Dünya Şampiyonası’nda grekoromen stilde mücadele eden 84 kilodaki Ali Cengiz ile 120 kilodaki Osman Yıldırım ikincilik kürsüsüne çıktı.

Çifte zafer

Olimpiyat tarihinde Türkiye’nin en başarılı spor dallarının başında gelen atasporumuz güreş, ağustos ayında düzenlenen 2016 Rio Oyunları’nda da yine yüzümüzü güldürmüştü. Taha Akgül (Altın), Rıza Kayaalp, Selim Yaşar (Gümüş), Cenk İldem ve Soner Demirtaş (Bronz) olmak üzere Türkiye’nin 8 madalyasından 5’i güreşten geldi. İşte güreşteki madalya serisini bu kez Genç Milli Takımımız sürdürdü. Fransa’daki Dünya Şampiyonası’nda grekoromen stilde boy gösteren Ali Cengiz ile Osman Yıldırım gümüş madalya elde etti.

Rıza Kayaalp’in geleceği Yıldırım!

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli isimler arasında yer alan 130 kilodaki Rıza Kayaalp’in yolunda ilerleyen Osman Yıldırım, 2016 Dünya Şampiyonası’nı da boş geçmedi. Gençlerde 2014 ve 2015’te üçüncülük kürsüsüne çıkan ve 2016 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Yıldırım gümüş madalya elde etti. Milli güreşçimiz sırasıyla ilk maçında Kanadalı Terrance’i 9-0, ikinci turda Ermeni Khachatryan’ı, çeyrek finalde Ukraynalı Velychko’yu 6-0 ve yarı finalde de Rus İzmailov’u 7-3 yendi. Finalde ise Gürcü rakibi Zviadi Pataridze’ye 10-0 teknik üstünlükle yenilen Osman Yıldırım, dünya ikincisi oldu.

Ali Cengiz unvanı koruyamadı

Son dünya şampiyonu unvanıyla Fransa’ya giden ve 84 kiloda mücadele veren Ali Cengiz de ilk maçında Alman Gueney’i 3-1, ikinci maçında Finlandiyalı rakibi Metsomaeki’yi 5-0, çeyrek
finalde Bulgar Kiril Milenov Milov’u 9-0, yarı finalde Cezayirli Bachir Sid Azara’yı 5-2 mağlup etti ancak finalde Azeri İslam Abbasov’a 3-2 yenilerek ikincilikle yetindi. Öte yandan grekoromende Murat Çankaya (50), Ekrem Öztürk (55), Mehmet Çeker (60), Oğuzhan Yalçın (66), Serkan Akkoyun (74) ve İbrahim Tığcı kürsünün dışında kaldı. Genç Milliler böylece grekoromen stilde, şampiyonayı 2 gümüşle kapattı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ