MENÜ

Joe Hart resmen Torino'da

İtalya Serie A takımlarından Torino, sezonun en şaşırtıcı transferine imza attı ve Manchester City'nin tecrübeli kalecisi Joe Hart'ı kiralık olarak kadrosuna kattı.

Joe Hart resmen Torino'da

Transfer sezonun en şaşırtıcı transferi şüphesizki İtalyan takımı Torino tarafından yapıldı. Teknik direktör Sinisa Mihajlovic'in 2 sezon içinde Torino'yu Avrupa'daki eski günlerine getirme vaadi doğrultusunda transferde Joe Hart gibi müthiş bir bomba patlatan Serie A ekibi, geçen sezonu Inter'de kiralık olarak geçiren Adem Ljajic'e de 8,5 milyon euro ödemişti.

Premier Lig yerine Seri A'yı seçti

Joe Hart'ın Manchester City'den ayrılacağının kesinleşmesinin ardından ise başarılı kaleciye Premier Lig'den de başta Sunderland olmak üzere birçok teklif gelmişti ancak Hart Serie A'yı seçti ve tüm dünyayı şaşkına çevirdi.

Hart'ın Serie A gibi sert bir ligde kendisini görmek istediği ve bu yüzden İtalya'yı seçtiği belirtildi.

Pep Guardiola istemedi

Bilindiği üzere Joe Hart'ın ayaklarını iyi kullanamadığını düşünen Pep Guardiola onun yerine ligde Arjantinli kaleci Willy Caballero'yu oynatmıştı. City'nin Barcelona'lı kaleci Claudio Bravo'yu da 18 milyon euro gibi yüksek bir ücrete kadrosuna katması da köprülerin atılmasına sebep olmuştu.

Pep’in diğer kurbanları

Ronaldinho: 2008’de Barcelona’nın başına geçen Pep Guardiola, saha dışındaki hareketli yaşamı sebebiyle Ronaldinho’yu gözden çıkardı. Brezilyalı yıldız Milan’a transfer oldu.

Deco: Guardiola, tıpkı Ronaldinho gibi Portekizli futbolcunun da Barça’daki biletini geldiği gibi kesti. Çünkü orta alanı Xavi Hernandez ve Andres İniesta’dan kurmak istiyordu.

Yaya Toure: Fildişili yıldızı 2 yıl takımda tutan İspanyol teknik adam, ardından savunmanın önüne oyun stiline daha uyan Sergio Busquets’i koydu. Toure de, Manchester City’ye satıldı.

Samuel Eto’o: Kamerunlu oyuncu, Guardiola’nın takımında 1 sezon kaldı. Ardından Zlatan İbrahimovic’in transferinde Milan’a artı para karşılığı satıldı.

Zlatan İbrahimovic: Eto’o’nun yerine Barcelona’ya gelen Zlatan İbrahimovic’le, Guardiola’nın yıldızı hiç barışmadı. 1 sezon sonra Milan’a gönderildi.

Bastian Schweinsteiger: Guardiola, 2013’te Bayern Münih’in başına geçti ve kulübün efsane ismi Schweinsteiger’i planlarından çıkardı. Onun yerine Thiago Alcantara’yı orta alana koydu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ