MENÜ

Joe Hart Torino'da!

Ayakları teknik açıdan zayıf olduğu için Manchester City’de Guardiola’nın biletini kestiği İngiltere Milli Takım kalecisi Joe Hart, geçen sezon İtalya’da ligi 12. sırada bitiren Torino’ya kiralandı.

Joe Hart Torino'da!

Bu sezonun belki en flaş değil ama en şaşırtıcı transferine İtalyan kulübü Torino imzasını attı. Çizme temsilcisi, yılllardır Manchester City’nin kalesini koruyan ve İngiltere Milli Takımı adına 63 maça çıkan Joe Hart’ı, kiralık olarak kadrosuna kattı.

Dünyanın en iyi kalecileri arasında yer alan Hart’ın, İngiliz ekibinden ayrılmasındaki en büyük sebep ise takımın bu sezon başına geçen Pep Guardiola oldu. Barcelona’da Victor Valdes, Bayern Münih’te Manuel Neuer gibi ayağı iyi olan ve oyunun bir parçası gibi hareket eden iki kaleciyle oynayan Guardiola, ayağının kötü olması nedeniyle Hart’ı daha sezon başında defterden silmişti.

Bravo’nun yüzde 84...

29 yaşındaki file bekçisini sadece Steaua Bükreş maçında oynatan Guardiola, şu ana kadar tüm maçlarda Willy Caballero’ya şans verdi. Geçtiğimiz hafta da, geçen sezon Barcelona’da yüzde 84 pas oranıyla oynayan Claudio Bravo’yu transfer etti. Böylece Hart’a tamamen kapılar kapandı ve O da, 1 yıllığına Serie A’yı 2015-16 sezonunda 12. sırada bitiren Torino’ya kiralandı. City’de haftalık 135 bin Pound kazanan Hart’ın bu ücretinin 55 bin Pound’uu Torino’nun, kalanını İngiliz kulübünün karşılayacağı bildirildi.

Pep’in diğer kurbanları

Ronaldinho: 2008’de Barcelona’nın başına geçen Pep Guardiola, saha dışındaki hareketli yaşamı sebebiyle Ronaldinho’yu gözden çıkardı. Brezilyalı yıldız Milan’a transfer oldu.
Deco: Guardiola, tıpkı Ronaldinho gibi Portekizli futbolcunun da Barça’daki biletini geldiği gibi kesti. Çünkü orta alanı Xavi Hernandez ve Andres İniesta’dan kurmak istiyordu.
Yaya Toure: Fildişili yıldızı 2 yıl takımda tutan İspanyol teknik adam, ardından savunmanın önüne oyun stiline daha uyan Sergio Busquets’i koydu. Toure de, Manchester City’ye satıldı.
Samuel Eto’o: Kamerunlu oyuncu, Guardiola’nın takımında 1 sezon kaldı. Ardından Zlatan İbrahimovic’in transferinde Milan’a artı para karşılığı satıldı.
Zlatan İbrahimovic: Eto’o’nun yerine Barcelona’ya gelen Zlatan İbrahimovic’le, Guardiola’nın yıldızı hiç barışmadı. 1 sezon sonra Milan’a gönderildi.
Bastian Schweinsteiger: Guardiola, 2013’te Bayern Münih’in başına geçti ve kulübün efsane ismi Schweinsteiger’i planlarından çıkardı. Onun yerine Thiago Alcantara’yı orta alana koydu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ