MENÜ

Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında organize edilen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması’nda, erkeklerde Erge Can Gezmiş, kadınlarda Hazal Özer birinciliği elde etti.

Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması

Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen yarışma, Eceabat kumsalı ile Çimenlik Kalesi arasında 3,5 millik parkurda gerçekleştirildi.

Boğazın iki yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldığı yarışmaya, 403 Türk, 45 yabancı ve 7 engelli yüzücü katıldı. 60 balıkçı teknesi, 4 SAGET botu ve 2 deniz polisi teknesi ile koordinasyon teknelerinden oluşan 70 teknenin refakat ettiği yarışmada yüzücülerden bazıları, akıntı nedeniyle zorlandı.

Yarış sonunda erkeklerde Erge Can Gezmiş birinci, Deniz Emre Gürleyen ikinci, Mehmet Ekin Erdem ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Hazal Özer, ikinciliği Tuana Akgül, üçüncülüğü Buse Aygün kazandı.

Yarışmanın engelliler kategorisinde de İsmail Ayık birinci, Ali Uzun ikinci, Ömer Kalay ise üçüncü sırayı aldı. Ergen Can Gezmiş, yarışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçtiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ