MENÜ

Barajı geçti, gözünü madalyaya dikti

Özel sporcular arasında paralimpik barajını aşan ilk gülleci olan Mihriban Kaya, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda madalya hedefliyor.

Barajı geçti, gözünü madalyaya dikti

Kadınlar gülle atmada paralimpik barajını geçen ilk Türk sporcu olan Mihriban Kaya, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda madalya hedefliyor.

Mihriban Kaya, İtalya’da yapılan Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar gülle atmada 11.32 metreyle paralimpik barajını aşmayı başardı. Bu derecesiyle güllede paralimpik oyunlarına gidecek ilk Türk sporcu olma unvanı elde eden Mihriban, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na İzmir’de hazırlanıyor.

Kota başarısını Brezilya’da madalya alarak taçlandırmayı amaçlayan milli gülleciye, antrenörü Zübeyde Yıldız destek oluyor. Hırsı ve tekniğiyle dikkat çeken Mihriban, oyunlara az bir süre kala günde çift olan antrenman sayısını üçe yükseltti.

İtalya’daki derecesiyle Türkiye rekoru kıran Mihriban Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora memleketi Gümüşhane’de lise eğitimi sırasında başladığını anlattı.

Okullararası koşu yarışmalarında keşfedildiğini aktaran milli sporcu, şöyle devam etti:

"Öğretmenlerimin yönlendirmesiyle gülleye başladım ve daha sonra profesyonel oldum. Spordan önce hayatım evle okul arasında geçiyordu. Gülleye başlayınca daha çok sosyalleşmeye başladım. İlk başta ailem spor yapmamı istemedi çünkü benim için zor olacağını düşünüyorlardı. Milli takıma çağrılınca destek olmaya başladılar."

Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda pentatlonda altın madalya kazandığını hatırlatan Mihriban, aynı sevinci paralimpik oyunlarda da yaşamak istediğini ifade etti.

Türk bayrağını Brezilya’da dalgalandırmak için elinden geleni yapacağını belirten milli sporcu, "Rio’da 12 metreyi geçmeyi istiyorum, inşallah oradan madalyayla dönerim. Her engellinin başaralı olabileceği bir alan vardır. Bu noktada ilgi ve doğru yönlendirmenin büyük önem taşıdığına inanıyorum. Dolayısıyla ailelerin engelli çocuklarını mutlaka spora, sanata ve diğer sosyal alanlara sevk etmeleri gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da Mihriban Kaya’nın, gurur duyulacak bir sporcu olduğunu kaydetti.

Son yıllarda destekler sayesinde çok sayıda engelinin spor yapmaya başladığının altını çizen Aydın, Mihriban Kaya’nın da bu anlamda çok başarılı bir örnek olduğuna işaret etti.

Milli güllecinin Rio’dan madalyayla döneceğine inandığını anlatan Aydın, "2016 yılında Mihriban ile gidiyoruz ama 2020’de Tokyo’daki paralimpik oyunlara daha fazla özel sporcuyla gideceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ